Politici de Sanatate

Chimioterapia cu insulină – terapie revoluționară în tratarea cancerului

10 aprilie
10:53 2018
Chimioterapia cu insulină – terapie revoluționară în tratarea cancerului

Lupta bolnavilor cu cancerul poate fi ușurată, de acum, printr-o metodă revoluționară de tratament. Chimioterapia cu insulină este un procedeu pe care medicii din Turcia au început să îl aplice cu succes în 80 la sută dintre cancerele avansate. Terapia care omoară celulele canceroase se bazează pe folosirea glucozei, combinată cu dietă ketogenică, hipertermie, oxigen hiperbaric și sport.

Oana a fost diagnosticată cu cancer la sân acum mai bine de opt ani. De atunci, a fost internată pentru tratament la Institutul Oncologic din Capitală și în mai multe clinici din străinătate. A cheltuit sute de mii de euro. Medicii însă i-au spus că nu mai are șanse de vindecare. A ajuns, prin intermediul unor cunoștințe, la singura clinică din Turcia care folosește acest tip de tratament. „Când am venit aici, cu greu mă mai puteam ridica din pat, din iulie nu mă mai puteam mișca aproape deloc“, spune pacienta.

Reacțiile adverse, aproape inexistente

La aproape două luni de când a început tratamentul, vede deja care sunt primele rezultate. „Fizic, mă simt incomparabil mai bine, sunt convinsă că și psihicul contează foarte mult în terapie”, a mai spus Oana.

Prof. dr. Bülent Berkarda, fost rector al Universității Istanbul, unul dintre renumiții medici oncologi din Turcia, este cel care a dezvoltat această metodă de tratament și medicul care s-a ocupat de schema de tratament a Oanei. Spune că metoda folosită combină logica și experiența de peste 60 de ani pe care o are în tratarea cancerului.

Rezultate spectaculoase

În 80 la sută dintre cazuri, celulele canceroase au dispărut după trei luni de tratament cu insulină. La clinică, sunt tratați peste 1.000 de pacienți pe an, iar costurile întregului tratament, care durează trei luni, sunt cuprinse între 60.000 și 100.000 de euro. Metoda folosită de către cei doi medici nu este însă nouă. Ea a fost descoperită în Mexic, în anii ’70. Rezultatele ei sunt însă incontestabile: mii de pacienți vindecați, oameni care au primit o a doua șansă la viață.  (M. D.)  

„Majoritatea pacienților noștri sunt cazuri de cancer în stadiile 3 și 4, cu metastaze, pe care medicii din alte clinici îi trimit acasă. Eu nu accept acest lucru. (…) Ceea ce facem noi aici nu este doar terapie cu insulină, ci un fel de oncologie integrată. Ce înseamnă acest lucru? În centru, avem celula canceroasă, iar primul pas în tratament este dieta ketogenică, pentru că nu poți înfrânge cancerul doar folosind chimioterapie. Așa că am combinat dietă, medicamente de suport, doze mici de insulină în chimioterapie, hipertermie, pentru că, după cum știm, căldura este un inamic al celulelor canceroase, oxigen hiperbar, sport. Doar așa poate fi înfrânt cancerul, combinând metodele.“

Prof. dr. Bülent Berkarda

„Pacientul începe terapia flămând, glicemia trebuie să fie sub o anumită valoare, iar celulele tumorale devin foarte sensibile. Așa că noi le trimitem ceea ce le place lor cel mai mult: glucoză. Astfel că obținem o eficacitate crescută.”

Dr. Mehmet Salih, specialist oncolog

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: