UE a acordat 2,6 milioane de euro pentru proiectul intitulat CARRE, ce va sprijini pacienţii să-şi gestioneze afecţiunile cronice cardiologice şi renale. Un grup de cercetători din domenii interdisciplinare va dezvolta un set de servicii personalizate pentru avertizare, planificare şi educare. Acest lucru va permite atât pacienţilor, cât şi profesioniştilor să ia decizii asupra unor boli, în mod asumat şi informat.
Comisia Europeană a luat decizia de a finanţa proiectul CARRE, care va utiliza senzori detectabili de pe Internet, precum şi alte surse de informaţii medicale pentru a furniza date clinice dinamice, interconectate şi personalizate pentru fiecare pacient.
Pacienţii şi medicii vor putea vizualiza, înţelege şi interacţiona cu informaţiile rezultate conectate printr-un set de servicii-suport într-o abordare integrată a situaţiei pacientului cu afecţiuni cardiorenale sau cu risc de îmbolnăvire.
Consorţiul CARRE este format din şase parteneri din patru ţări – Grecia, Marea Britanie, Lituania şi Polonia – şi este coordonat de Democritus University of Thraces, Alexandroupoli, Grecia.