Politici de Sanatate

Cancerul și sănătatea mintală – printre temele de interes ale reuniunii anuale a Platformei EU Health Policy

26 aprilie
15:33 2022
Cancerul și sănătatea mintală – printre temele de interes ale reuniunii anuale a Platformei EU Health Policy

Platforma EU Health Policy își va desfășura reuniunea anuală în zilele de 4 și 5 mai 2022, principalele teme dezbătute fiind oncologia și sănătatea mintală.

Ziua de 4 mai va debuta  cu ceremonia de decernare a premiilor UE în domeniul sănătății 2021, în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii și inițiativele preselecționate privind prevenirea cancerului și sănătatea mintală. Tema promovării comunicării și a cunoștințelor de sănătate privind prevenirea cancerului în rândul copiilor și tinerilor (cu vârste cuprinse între 6 și 24 de ani) a fost deschisă orașelor, ONG-urilor sau altor organizații ale societății civile și instituțiilor de învățământ. Tema atenuării impactului COVID-19 asupra sănătății mintale a fost deschisă autorităților locale și organizațiilor afiliate, precum și ONG-urilor și altor organizații non-profit ale căror inițiative comunitare au avut succes.

În data de 5 mai, reuniunea anuală va continua cu activitățile părților interesate, cum ar fi discuțiile despre prioritățile actuale și viitoare ale UE în domeniul sănătății și prezentările declarațiilor comune din 2021. Organizațiile părților interesate își vor prezenta declarațiile comune în trei domenii diferite: climatul și educația pentru sănătate în Europa, nutriția integrată și îngrijirea cancerului, dar și trecerea la o strategie farmaceutică incluzivă pentru UE. Mai multe organizații din întreaga Europă își vor prezenta documentele de poziție anuale la care au lucrat în cadrul rețelelor tematice 2021. După aceea va avea loc o masă rotundă a părților interesate, unde participanții vor putea discuta despre principalele preocupări în materie de sănătate, precum și despre ideile și experiențele privind Platforma EU Health Policy.

Context:

Platforma EU Health Policy este o inițiativă de colaborare pentru a consolida și facilita comunicarea între serviciile Comisiei Europene și părțile interesate din domeniul sănătății. Printre obiectivele sale se numără furnizarea unui cadru de dialog și încurajarea unor discuții specifice între Comisia Europeană și părțile interesate, asigurarea transparenței în dialogul privind politica de sănătate și contribuția la consolidarea cunoștințelor și a expertizei în materie de sănătate publică.

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: