Politici de Sanatate

Campania „Spune DA! Susține donarea de organe” continuă și în 2015

15 octombrie
14:32 2015
Campania „Spune DA! Susține donarea de organe” continuă și în 2015

16 voluntari ai Asociației Transplantaților din România (ATR) – pacienți cu transplant, pacienți în program de dializa și susținători – pornesc din nou la drum prin țară (pentru al IX-lea an consecutiv) spre a disemina mesaje despre importanța donării de organe și beneficiile aduse în scop terapeutic. Anul acesta, caravana campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe” demarează în Câmpina, unde voluntarilor ATR li se alătură, pentru o zi, motocicliștii de la Asociația „Club Sportiv Roata de foc”.

Pe lângă conferința de presă cu tema „Actul donării, transplantul și starea post transplant”, vor avea loc expoziția „Organe desenate altfel”, în care vor fi prezentate desene realizate de elevi în timpul activităților „Scoala altfel” și parada motocicliștilor, desfășurată în centru orașului. Vor fi distribuite materiale informative, iar seara, în zona centrala de la „pasajul pietonal de la ceas”, va avea loc o ceremonie cu lumină în memoria donatorilor.

„Discuțiile despre donarea de organe nu pot fi separate de discuțiile despre ce se întamplă cu organele donate și cu viața primitorilor acestora. Este la fel de important ca oamenii să afle care este procedura legală de acceptare a donării, dar și care sunt beneficiile pentru viață aduse de un gest de o asemenea noblețe. Este important să discutăm și în spațiul public despre toate aceste lucruri și multe altele privind viața pacientului cu transplant”, a declarat Gheorghe Tache, președintele ATR.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, sprijină acțiunile derulate de ATR, pe care le consideră utile în demersurile autorităților întreprinse pentru a oferi cât mai multe date și informații celor interesați să știe cum se derulează activitatea de transplant în România și modul în care se poate dona. „De asemenea, aceste campanii ale dumneavoastră sunt extrem de utile și pentru informarea cetățenilor cu privire la reglementările legale care trebuie respectate în activitatea de donare, dar și în activitățile post-transplant sau de tratament post-transplant”, a explicat dr. Nicolae Banicioiu.

Campania „Spune DA! Susține donarea de organe”, se realizează și în 2015 sub auspiciile Ministerului Sănătății, iar după Câmpina, caravana va ajunge la Pitești, Râmnicu Vâlcea și Cluj-Napoca.

Sursa: ATR

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: