Politici de Sanatate

Campania „Cancerul de piele poate fi identificat”

05 iunie
11:20 2014
Campania „Cancerul de piele poate fi identificat”

Societatea Română de Dermatologie (SRD), împreuna cu cea mai mare asociaţie europeană de dermatologie, Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie (EADV), au organizat, în cadrul EuroMelanoma Day 2014, o campanie amplă de informare şi consult pentru depistarea melanomului cutanat. Tot cu această ocazie s-a pus un accent deosebit pe acţiunile de prevenţie. SRD a mobilizat medicii dermatologi pentru a acorda consultaţii gratuite persoanelor aflate pe Litoralul Mării Negre şi în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Tg. Mureş, Oradea şi Craiova.

Dr. Alin Nicolescu, secretarul general al SRD, a specificat necesitatea acestor acţiuni declarând: “’Din nefericire, prevalenţa cancerelor de piele creşte, motiv pentru care considerăm foarte utilă campania de faţă. Aceasta îşi propune depistarea precoce a leziunilor cu potenţial malign sau a tumorilor maligne în stadiul incipient. În continuare, susţinem necesitatea educarii populaţiei în legătură cu această problemă încercând să subliniem o dată în plus importanţa măsurilor profilactice, posibilităţile de depistare precoce a leziunilor şi modalităţile terapeutice existente în România şi la nivel mondial”.

În continuare, până la jumătatea lunii iunie, asemenea vizite vor fi efectuate şi în liceele din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Tărgu Mureş, Oradea. Acest lucru are o importanţă majoră datorită expunerii tinerilor, cu precădere, la radiaţiile UV solare fără a utiliza protecţie sau folosind una inadecvată în diverse situaţii, şi, mai ales, utilizării metodelor de bronzare artificială oferite de saloane dotate cu aparatură de UV.

Copiii beneficiază şi de consultaţii gratuite şi de informaţii în domeniul prevenţiei. S-a demonstrat până acum o anumită reticenţă în rândul tinerilor, ceea ce îndreptăţeşte continuarea acestor campanii în viitor.

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: