Politici de Sanatate

Bolile infecțioase în Europa

20 ianuarie
10:39 2017
Bolile infecțioase în Europa

Chlamydia, campilobacterioza, salmoneloza, gonoreea și tuberculoza sunt cele mai frecvente boli infecţioase din Europa, se arată într-un nou raport al European Centre for Disease Prevention and Control. Acestea reprezintă 75% din totalul cazurilor de boli infecțioase raportate în Uniunea Europeană și țările din sudul și estul Europei în anul 2014. Mai exact, au fost 850.000 de cazuri de chlamydia, campilobacterioză, salmoneloză, gonoreea și tuberculoză, raportate la un total de 1,1 milioane de cazuri de boli infecțioase.

ECDC a calculat, de asemenea, că peste 6.700 de oameni din regiune au murit în 2014 de tuberculoză, HIV / SIDA, boala pneumococică invazivă, boala legionarului și listerioză. Experții ECDC au ajuns la concluzia că rezistența la antimicrobiene continuă să crească.

„Date fiabile și corecte de monitorizare a bolilor infecțioase sunt surse esențiale de informații care ajută factorii politici de decizie și experții în sănătate pentru luarea unor decizii informate cu privire la acțiunile de sanatate publica”, spune Dr. Denis Coulombier, reprezentant ECDC. „Prin urmare, este imperativ să continuăm să îmbunătățim promptitudinea și calitatea datelor de supraveghere pe teritoriul Uniunii Europene și Europei de sud și est.”

Pentru prima dată, raportul epidemiologic anual realizat de ECDC este disponibil sub forma unor pagini web. Fiecare boală sau subiect de sănătate aflat sub supraveghere are sau va avea propriul său capitol, care, în colaborare cu Atlasul de Supraveghere a Bolilor Infecțioase realizat tot de ECDC, oferă o privire de ansamblu epidemiologică concisă și hărți care pot fi descărcate, la fel și tabele și grafice.

http://ecdc.europa.eu/en/publications/surveillance_reports/annual_epidemiological_report/Pages/epi_index.aspx

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: