Politici de Sanatate

ATR promovează donarea de organe prin sport

30 aprilie
10:26 2015
ATR promovează donarea de organe prin sport

Asociația Transplantaților din România (ATR) participă la un turneu de fotbal desfășurat în Bulgaria, pentru a promova donarea de organe și beneficiile sportului asupra stării de sănătate a persoanelor transplantate. Echipa ATR este formată din 16 persoane – pacienți cu transplant, donator, medici transplantologi și foști jucători de fotbal.

Turneul se desfasoară în perioada 01 – 03 mai 2015 la Sofia și are ca obiectiv promovarea donării de organe în scop terapeutic și schimbarea atitudinii publice față de actul donării. Vor participa echipe din Bulgaria, România și Turcia.

Evenimentul sportiv este organizat de Ministerul Sportului din Bulgaria, sub patronajul premierului Boyko Borisov. Printre invitații speciali la turneu se numără și președintele World Transplant Games Federation, Olivier Couster.

Anul trecut, în Bulgaria au fost realizate 20 de transplanturi renale și hepatice. Principala problemă a eficientizării activității de transplant o reprezintă lipsa donatorilor și a măsurilor organizatorice, fapt pentru care reprezentanții Uniunii Bulgare a Transplantaților au decis să deruleze diferite activități de sensibilizare a populației cu privire la donarea de organe.

Reamintim că în România, anul acesta, au fost realizate aproximativ 30 de transplanturi hepatice.

Sursa: ATR

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: