Politici de Sanatate

Angajamentul UCB în dermatologie

26 octombrie
15:35 2022
Angajamentul UCB  în dermatologie

Interviu cu Lucian Ionescu, Head of Imunology Europe, UCB.

Din septembrie 2019, Lucian conduce operațiunile comerciale de imunologie pe Europa în cadrul UCB, având un portofoliu de produse biologice în trei domenii terapeutice (reumatologie, dermatologie și osteoporoză). Pasionat de transformarea digitală, el și echipa lui aspiră să colaboreze intern și extern pentru a contribui la digitalizarea și optimizarea sistemului de sănătate, pentru ca pacienții din Europa să beneficieze de soluții inovatoare, în următorii ani.

În ultimii ani, UCB a depus multe eforturi pentru a descifra codul bolilor inflamatorii mediate imun, cu obiectivul de a aborda nevoile neacoperite pentru pacienții cu boli cronice severe. În calitate de companie europeană biofarmaceutică, cu o investiție substanțială în activitatea științifică și în inovare, ne străduim să colaborăm pentru a promova accesul timpuriu la medicamente inovatoare, profitând de recunoașterea inovației în Europa și pentru a susține eforturile autorităților de a oferi un acces mai rapid la medicamentele inovatoare pentru boli cronice severe.

Avem o tradiție puternică în neurologie (epilepsie) și reumatologie, iar acum ambiția UCB este să devină un partener de încredere și în dermatologie, precum și de a se extinde în continuare în alte domenii, cum ar fi bolile rare și terapiile genetice. Am dezvoltat un portofoliu de opțiuni terapeutice în psoriazis, pornind de la știință, cu focus pe reducerea decalajului pentru femeile de vârstă fertilă și boli autoimune. Acum ne extindem contribuția la îngrijirea pacienților cu o nouă terapie biologică inovatoare, care a fost aprobată de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în anul 2001. Portofoliul nostru are o semnătură puternică pentru bolile mediate imun și include obiective pentru bolile de piele sau bolile care implică manifestări pe piele. Suntem aici pentru a rămâne în dermatologie în următorii 20 de ani.

Creșterea standardelor de îngrijire pentru pacienții cu psoriazis

În pofida progresului enorm al științei și al apariției noilor terapii biologice care au ridicat standardul de îngrijire în psoriazis, mai mult de 50% dintre pacienții din ziua de azi nu obțin o piele curată sau completă, iar acest lucru nu este considerat încă un obiectiv de tratament pentru fiecare pacient. În plus, impactul bolii și progresia bolii, dincolo de impactul cutanat (cum abordăm progresia către PSA, afectarea sistemică și impactul asupra funcției cardiovasculare și metabolice), sunt încă domeniile cu întrebări, ipoteze și cercetări viitoare.

Cu platforma noastră tehnologică inovatoare și activitatea științifică în domeniul anticorpilor, noi, UCB, ne asumăm angajamentul să contribuim la apropierea comunității dermatologice pentru a oferi fiecărui pacient o curățare completă a pielii. La UCB, am fost destul de norocos să învăț și să lucrez în mai multe domenii ale lanțului valoric, de la descoperirea, dezvoltarea, comercializarea medicamentelor, și am putut vedea rezultatele conectării cunoștințelor profunde ale nevoilor neacoperite ale pacienților, cu cercetarea biologică inovatoare și activitatea științifică de ultimă oră. Sper ca într-o zi fiecare pacient să poată atinge o curățare completă a pielii, să se confrunte mai puțin cu teama de stigmatizarea socială și să poată trece peste fiecare zi și prin activitățile sale sociale fără să se gândească la piele. Dincolo de inovația științifică, la UCB investim puternic pentru a conecta îngrijirea sănătății cu tehnologia. Accelerarea adoptării soluțiilor digitale în zona de sănătate oferă acum noi puncte de conexiune între pacienți, medici și companii farmaceutice. Dermatologia și psoriazisul sunt un loc ideal pentru a combina inovația științifică cu îngrijirea acordată, folosind soluții digitale și telemedicina. Ca atare, vom investi și vom colabora în cadrul platformelor digitale în dermatologie. Acest lucru ne oferă tuturor, ca factori activ implicați, să avem un impact semnificativ pentru pacienți, o oportunitate fantastică pentru educația științifică modernă, care s-ar putea traduce într-un management al îngrijirii mai rapid, mai simplu și mai pragmatic, cu posibilitatea de a crea o experiență mai holistică a pacientului în dermatologie.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: