Politici de Sanatate

Amgen are în dezvoltare 40 de terapii biologice şi 6 produse biosimilare

14 mai
15:44 2015
Amgen are în dezvoltare 40 de terapii biologice şi 6 produse biosimilare

Anual, compania Amgen investește un sfert din cifra de afaceri pentru dezvoltarea de medicamente inovatoare şi biosimilare. În 2014, suma direcționată de companie în cercetarea și dezvoltarea medicamnetelor personalizate a depășit cinci miliarde de dolari.

„În prezent, avem în dezvoltare 40 de terapii biologice şi 6 produse biosimilare. Dintre acestea, două molecule pentru tratarea cancerului – una pentru tratamentul melanomului malign şi una pentru tratamentul mielomului multiplu se află în ultima fază clinică. De asemenea, pregătim lansarea a două produse noi pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, cauza celei mai mari rate de deces la nivel global”, a declarat Gábor Sztaniszláv (foto), director general Amgen România, cu ocazia aniversării a cinci ani de prezență în România.

La doar un an de la lansarea pe piața farmaceutică din România, compania a lansat și prima terapie biologică, recomandată în tratamentul osteoporozei. “Se întâmpla în 2011 și, în pofida eficienței sale, produsul nu este nici acum inclus pe lista medicamentelor compensate din România, așa cum se întâmplă în alte țări europene”, a explicat Gábor Sztaniszláv.

În ultimii doi ani, peste 1.500 de pacienţi români au beneficiat gratuit de terapiile biotehnologice, prin intermediul studiilor clinice la care au participat.

Prezentă de cinci ani pe piața din România și de 35 de ani la nivel mondial, compania Amgen le oferă pacienților români terapii ţintite pentru mai multe arii terapeutice: oncologie, osteoporoză, nefrologie, boli rare şi cardiologie.

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: