Politici de Sanatate

Ambulanțe noi în 15 județe

18 septembrie
10:49 2014
Ambulanțe noi în 15 județe

Judelele Bacău, Brăila, Botoşani, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Gorj, Vrancea, Vaslui şi Olt sunt beneficiare ale unui proiect ce vizeză îmbunătățirea asistenței medicale, prin dotarea cu ambulanţe noi.

37 de ambulanțe vor completa parcul auto al serviciilor de ambulanță din țară; costul unei ambulanţe este de 63.000 de euro plus TVA.

Ambulanţele au fost repartizate recent din Cluj-Napoca, deoarece firma care le-a echipat are sediul în comuna Gilău, judeţul Cluj.

„Aceste ambulanţe vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile judeţene de ambulanţă. Ştiu cât de important este ca ambulanţele să fie moderne, pentru că acest lucru se traduce în salvarea de vieţi. Oricât de inimoşi ar fi, de bine intenţionaţi şi de harnici, oamenii care lucrează în serviciul de ambulanţă trebuie să aibă şi dotările necesare pentru a-şi face treaba. Până la sfârşitul anului vom mai livra încă 143 de ambulanţe”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Nicolae Bănicioiu.

Valoarea totală a programului este de 92 milioane de lei, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii.

Sursa: http://www.ms.ro

 

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: