Politici de Sanatate

Activând pentru echitatea în sănătate: rolul profesioniştilor din sănătate

23 mai
18:58 2013

Acest raport demonstrează că sistemul de sănătate și cei care lucrează în cadrul acestuia au un rol important și de multe ori sub-utilizat în reducerea inegalităților în domeniul sănătăţii prin acţiuni asupra determinanților sociali ai sănătății. Forța de muncă este, la urma urmei, bine plasată pentru a iniția și dezvolta servicii care sa ia în considerare și sa încerce să îmbunătățească contextul social pentru pacienți si pentru personal.
Raportul analizează cele mai bune metode de a reduce inechitățile prin educarea forței de muncă și prin formare profesională, măsuri concrete care trebuie luate în timpul interacțiunilor cu pacienții, modalităţi de lucru în parteneriat, precum și activități de advocacy. Aceasta include, de asemenea, o secțiune cu privire la sistemul de sănătate, care analizează ce mecanisme și structuri susțin acțiunile de reducere a inegalităților în sănătate, și care sunt direcţiile de dezvoltare în viitor.
Raportul oferă, de asemenea, declarații de acțiune elaborate de către organizații profesionale din sănătate, care urmăresc să asigure instrumente practice accesibile profesioniștilor utile dezvoltării și utilizării rolurilor pentru care au fost create.

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: