Politici de Sanatate

Acces mai rapid la tratamente, prin noul Fond de medicamente oncologice din UK

18 martie
12:23 2016
Acces mai rapid la tratamente, prin noul Fond de medicamente oncologice din UK

Institutul Național de Sănătate și Excelență (NICE) din Marea Britanie a aprobat noua versiune a Fondului de medicamente oncologice (Cancer Drugs Fund – CDF). Noul instrument, care va intra în vigoare la 1 aprilie, va permite ca noile medicamente oncologice eficiente să fie aprobate în NHS mult mai repede decât în orice alt sistem de sănătate din Europa.

Pentru prima dată, NICE va emite o serie de recomandări cu privire la noile medicamente oncologice înainte ca acestea să fi primit aprobarea de comercializare pe piața din Marea Britanie. Orice medicament care primește o recomandare pozitivă va fi finanțat ulterior din momentul acordării autorizației de punere pe piață. Bineînțeles, experții NICE vor publica ghidul de tratament final, în termen de 90 de zile de la obținerea autorizației.

Schimbările aduse la noul Fond al medicamentelor oncologice vor aduce claritate în ceea ce privește deciziile referitoare la noile medicamente pentru cancer finanțate de NHS, permițând în același timp și finanțare condiționată pentru acele medicamente care nu oferă dovezi neclare.

„Pacienții britanici vor avea acces la medicamente oncologice inovatoare, eficiente din punct de vedere clinic și cost-eficiente mai repede decât până acum. În premieră, NICE va emite recomandări cu privire la utilizarea acestor medicamente înainte de acordarea autorizației, fapt care va permite decontarea lor din momentul aprobării. Acest lucru nu mai există de nicio altă țară din Europa”, a declarat Sir Andrew Dillon, director executiv NICE.

Actualul Fond al medicamentelor oncologice va funcționa până la 1 aprilie 2016, după care NICE va folosi noua metodologie aprobată recent de Consiliul Institutului. Toate medicamentele din lista actualului Fond vor primi în continuare finanțare până în momentul în care NICE va finaliza o nouă evaluare a acestora.

„Noul Fond va fi corect. Companiilor li se va oferi posibilitatea de a demonstra beneficiile medicamentelor lor pentru pacienți și valoarea adusă în sistem. Contribuabilii pot fi siguri că vor fi folosite numai acele medicamente care sunt eficiente clinic și cost-eficiente. Dorim să asigurăm populația că NHS va introduce cele mai bune tratamente inovatoare pentru cancer, gestionând cu atenție resursele disponibile”, a mai adăugat Sir Andrew Dillon.

Sursa: www.nice.org.uk

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: