Politici de Sanatate

A fost lansat primul studiu privind percepția publică asupra profesiilor de medic şi farmacist

16 decembrie
12:33 2013
A fost lansat primul studiu privind percepția publică asupra profesiilor de medic şi farmacist

Aproximativ 60% dintre părinții din România și-ar îndruma copiii să urmeze fie Facultatea de Medicină, fie pe cea de Farmacie – se arată în primul studiu privind percepția publică asupra profesiilor de medic şi farmacist.

Cercetarea de piață reprezintă una dintre primele componente ale proiectului „Promisiuni pentru Viitor” și relevă percepția publicului general referitoare la profesia de medic și cea de farmacist, precum și perspectiva tinerilor studenți care urmează în prezent facultățile menționate.

 Potrivit studiului, publicul general consideră că medicii și farmaciștii sunt deopotrivă avantajați din punctul de vedere al poziționării sociale și al posibilității de a avea realizări profesionale în țară. 38% dintre adulții din România sunt de părere că profesia de medic este cea mai respectată în țara noastră, pe locurile imediat următoare fiind menționate cele de cadru didactic, preot și politician.

 Privind respectul față de profesiile pe care le vor practica, studenții la Facultățile de Medicină și de Farmacie consideră că acestea sunt mai degrabă apreciate de către colegii practicieni și de către populația în vârstă, în vreme ce tinerii colegi de generație ar aprecia mai puțin cele două profesii.

 În cadrul evenimentului de lansare au participat Prof. Univ. Dr. Dumitru Lupuliasa –Președintele Colegiului Farmaciștilor, Clara Popescu – Președintele Colegiului Farmaciștilor Prahova, Dr. Sandra Adalgiza Alexiu –Vice-președinte Societatea Națională de Medicina Familiei, Dr. Raluca Zoițanu –Coordonator Grupul Tinerilor Medici de Familie, Adrian Grecu – General Manager Abbott Products România.

Proiectul „Promisiuni pentru Viitor” include platforma online (www.promisiunipentruviitor.ro) unde tinerii pot găsi mai multe informații despre ce presupune cariera de medic sau de farmacist. Pe parcursul anului 2014 vor fi organizate activități pentru elevii de liceu care doresc să îmbrățișeze una dintre cele două profesii, precum evenimente dedicate, acțiuni de informare și consiliere din partea profesioniștilor în domeniul medical, dar și proiecte specifice celor două profesii.

Acest studiu ne-a oferit fundamentul pentru lansarea proiectului Promisiuni pentru Viitor, cu ocazia aniversării a 125 de ani Abbott la nivel internațional. Ne dorim ca împreună cu Societatea Națională de Medicina Familiei și Colegiul Farmaciștilor din România să le putem oferi o bună îndrumare elevilor care iau în considerare să devină fie medici, fie farmaciști prin a le reaminti despre valoarea și contribuția deosebită pe care o aduc societății și pacienților în acest mod”, a declarat Adrian Grecu, General Manager Abbott Products România.

*Proiectul „Promisiuni pentru Viitor” are ca obiectiv revalorizarea profesiei de medic și a celei de farmacist în ochii tinerei generații și este derulat de compania Abbott Products România în parteneriat cu Societatea Națională de Medicina Familiei și Colegiul Farmaciștilor din România.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: