Politici de Sanatate

2016 – Overview

28 februarie
14:44 2017
2016 – Overview

„Epilepsia – o provocare reală pentru pacientul român și o problemă majoră de sănătate publică

Obiectivul dezbaterii organizate pe 28 martie 2016 la Palatul Parlamentului a fost de a creşte gradul de conştientizare şi informare generală asupra bolii, dar şi de a oferi un sprijin autorităţilor în identificarea nevoilor, evaluarea stării actuale şi a găsirii de soluţii pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la tratament, respect şi demnitate.Evenimentul a fost organizat de Revista Politici de Sănătate, sub auspiciile Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, cu sprijinul UCB.

„Sănătatea femeii – practici bazate pe dovezi. Ediția a 3-a

Experții prezenți la cea de-a treia ediție a Conferinței (31 martie 2016, Palatul Parlamentului) au atras atenția că sănătatea trebuie abordată personalizat, în funcție de gen și de particularitățile afecțiunilor, iar sănătatea femeii trebuie să reprezinte o preocupare a oricărui sistem de sănătate, pentru că dincolo de bolile comune cu cele ale bărbaților, femeile sunt afectate și de probleme specifice legate de sănătatea reproducerii, a mamei și a copilului. Evenimentul organizat de revista Politici de Sănătate s-a desfășurat sub auspiciile Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Gala Premiilor de Excelență în Asistența Medicală 2016, ediţia a 4-a

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala București, a răsplătit devotamentul, profesionalismul, dăruirea și implicarea asistenților medicali în îngrijirea pacientului, în cadrul Galei ce a avut loc pe 1 iulie, la București. „Conceptul concursului Premiile de Excelență în Asistență Medicală se bazează pe dorința de a reînvia și întări, în conștiința membrilor organizației, principiile și valorile profesiilor de asistent medical generalist, moașă și asistent medical.“ ̶  asis. med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, președinte OAMGMAMR – Filiala București. Evenimentul a fost organizat împreună cu revista Politici de Sănătate by Quinn – The Medicine Media.

„Novalis Tx – cea mai bună practică în radiochirurgie pentru tratamentul cancerului în stadii avansate

Conferința a fost organizată, pe 20 septembrie 2016, la Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu sprijinul revistei Politici de Sănătate.Tehnologia Novalis Tx, instalată pe acceleratorul liniar TrueBeam, permite tratamente de radiochirurgie stereotactică de mare precizie, formațiuni tumorale maligne sau benigne intracraniene de dimensiuni foarte mici (0,5mm) putând fi tratate chiar și într-o singură sedință de tratament. Centrul Medical Neolife București are în dotare, încă din 2014, TrueBeamSTx– cel mai avansat sistem de tratament radioterapic din lume, unic în România.

Congresul Clubul Regal al Medicilor – a 2-a ediție

Cea de-a doua ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, eveniment de excelență în peisajul medical românesc, organizată sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I, cu sprijinul logistic & comunicare al revistei Politici de Sănătate, a reunit la București, în perioada 13–15 octombrie 2016, elitele medicale din România și din străinătate, asigurând un mediu de învățare care permite atât dezvoltarea personală, cât și profesională a medicilor.

Multistakeholder Meeting on Epilepsy

Societatea Română împotriva Epilepsiei, cu sprijinul revistei Politici de Sănătate, a organizat pe 17 noiembrie 2016, la București, Grupul de lucru dedicat identificării unor soluții privind accesul pacienților cu epilepsie la terapii eficiente. În cadrul întâlnirii au fost identificate soluțiile ce pot duce la creșterea calității vieții și a accesului bolnavilor de epilepsie la alternative terapeutice eficiente. Specialiștii din mai multe domenii au discutat despre legislația muncii, carnetul de conducere și problemele întâmpinate de pacienți și familiile lor în contextul îngrijirilor de sănătate din România.

„20 de ani de îngrijiri la domiciliu în România. Crucea Alb-Galbenă România – Crucea Alb-Galbenă Belgia, un parteneriat pentru sănătatea românilor“

Conferința ce a avut loc pe 7 noiembrie 2016, la Ambasada Belgiei, a fost organizată cu sprijinul revistei Politici de Sănătate. „Îngrijirea la domiciliu în România este benefică pentru pacienții îngrijiți pe perna lor de o echipă de profesioniști care își asumă responsabilitatea serviciilor, dar și pentru diminuarea cheltuielilor din Sănătate. Fără acest segment important din sistem, nu putem vorbi de un pachet complet de servicii de sănătate oferite pacienților – Măriuca Ivan, director general, Crucea Alb-Galbenă România.

„Tuberculoza 2017, încotro?

Competiţia de materiale jurnalistice „Priveşte-mă prin ochii mei!“, organizată de Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă cu ocazia conferinței „Tuberculoza 2017, încotro?“, a adus în atenția opiniei publice pericolul pe care îl reprezintă tuberculoza, modul cum trăiesc pacienţii. Scopul conferinței organizate pe 9 mai 2016 la Ambasada Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu revista Politici de Sănătate, a fost de a determina autorităţile să ia măsuri pentru combaterea bolii care, netratată, poate duce la pierderea capacităţii de muncă, invaliditate şi deces.

„Psiho-oncologia – parte integrată în tratamentul și recuperarea pacienților cu diagnostic oncologic în România

Participanţii la cea de-a V-a Conferinţă naţională dedicată problematicii cancerului la copii şi tineri, ce a avut loc pe 25 mai 2016 la București, s-au referit la necesitatea iniţierii programelor de formare în psiho-oncologie pentru creşterea numărului de specialişti în domeniu, necesitatea externalizării serviciilor de psiho-oncologie pentru copiii, tinerii şi adulţii cu diagnostic oncologic, importanţa psihologului în echipa multidisciplinară etc. Conferinţa „Psiho-oncologia – parte integrantă în tratamentul şi recuperarea pacienţilor cu diagnostic oncologic în România! a fost organizată din iniţiativa Asociaţiei P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viaţa Este Luminoasă), în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România şi revista Politici de Sănătate.

Masterclass „Școala Pacienților – Leadership și management. A 3-a ediție

Pacienții sunt un element esențial al sistemului de sănătate, iar reprezentanții lor ar trebui să se regăsească la nivelul tuturor factorilor de decizie instituționali. Cea de-a treia ediție a Masterclass Școala Pacienților, care s-a desfășurat în perioada 23 – 24 septembrie 2016 la București, a dat prilejul reprezentanților a 25 de asociații de pacienți membre și nemembre COPAC să obțină informații despre „Strategii de management eficient – o nouă abordare a sănătății. Evenimentul a fost organizat de COPAC și de revista Politici de Sănătate și susținut de Novartis.

„Strategii prioritare în managementul diabetului zaharat de tip 2 – diagnostic timpuriu și
acces la tratament eficient. Priorități politice

Dezbatereaa avut loc pe 29 septembrie 2016, la Palatul Parlamentului, și a permis șefilor comisiilor de diabet din toată țara și asociațiilor de pacienți să aducă în atenția reprezentanților Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Guvernului problemele cu care se confruntă bolnavii cu diabet zaharat de tip 2 în ceea ce privește lipsa accesului la medicamente și dispozitive medicale, a unei prevenții adecvate și birocrația existentă la nivel de instituții care obstrucționează activitatea specialiștilor și, uneori, care pune în pericol viața pacienților. Dezbaterea a fost organizată de revista Politici de Sănătate, sub auspiciile Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, cu sprijinul AstraZeneca.

Editorial strategii, management, echitate

www.scoalapacientilor.ro

Portal profesionist de știri medicale pentru bolnavii cronici ‒

Școala Pacienților este un proiect născut din dorința de a ajuta pacienții să ia deciziile cele mai potrivite pentru propria sănătate. Conceptul „Patient Empowerment, promovat internațional ca o soluție pentru îmbunătățirea stării precare de sănătate a populației, presupune pacienți capabili să ia cele mai bune decizii pentru starea lor de sănătate.

Școala Pacienților își propune să fie un ajutor în viața de zi cu zi a bolnavilor și să ofere acele informații care să le îmbunătățească vizibil starea de sănătate.

Categorii:

Medicină de gen și vârstă

  • Sănătatea femeii – Sănătatea endocrină, Sănătatea genito-mamară, Sănătatea inimii
  • Sănătatea bărbatului
  • Sănătatea copilului

Boli cronice

  • Afecțiuni – boli reumatologice, boli cardiovasculare, boli digestive, boli neurologice, boli rare, boli respiratorii, cancer, diabet, epilepsie, escare, hemofilie, transplant
  • Stil de viață pentru bolnavii cronici

Prevenție

  • Analize medicale
  • Factori de risc
  • Genetică
  • Imunizare
  • Nutriție
  • Screening

Sănătate sexuală

Asociații de pacienți

Inovație

  • Studii clinice
  • Terapii

E- Health

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: