Politici de Sanatate

1,2 miliarde lire sterline, alocate pentru a acoperi deficitul din sănătate din UK

04 septembrie
14:09 2015
1,2 miliarde lire sterline, alocate pentru a acoperi deficitul din sănătate din UK

Peste 50 de trusturi de sănătate din cadrul sistemului național de sănătate din Marea Britanie (NHS) au primit, în ultimul an, 1,2 miliarde de lire sterline pentru a-și acoperi deficitele, aproape de două ori mai mult decât suma cheltuită cu un an în urmă, informează Journal Health Service, citat de The Guardian. Suma a fost achitată de Departamentul de Sănătate din Marea Britanie pentru a acoperi salariile, datoriile, înlocuirea echipamentelor medicale învechite și pentru a reduce deficitul pentru anul 2014-2015.

Potrivit analizei, aproape 12 instituții din NHS au primit sprijin financiar în valoare de peste 10% din venitul lor anual. Dintre acestea, trei instituții au obținut fiecare câte 50 de milioane de lire sterline, iar trustul de sănătate Barts, din estul Londrei, a primit mai mult de 100 de milioane de lire sterline.

Cifrele sunt înfiorătoare, susține Richard Murray, directorul pe probleme de politica sănătății de la King’s Fund și fost analist pentru Departamentul de Sănătate: „Pur și simplu sunt încă o dată șocat de cât de distrus pare sistemul de plată din cadrul NHS”.

Mai mult decât atât, avertizează Murray, costul salvării furnizorilor din cadrul NHS reprezintă „doar o mică parte din situația dificilă în care se află sistemul”, ținând cont de faptul că suma de 1,2 miliarde de lire sterline este doar o estimare a dependenței furnizorilor de Guvern.

La rândul său, directorul executiv al autorității de reglementare a serviciilor medicale din Marea Britanie (Monitor), David Bennett, a avertizat autoritățile sanitare asupra faptului că NHS va avea de înfruntat o „provocare financiară aproape fără precedent”, având în vedere că deficitul financiar estimat pentru 2015-2016 este de două miliarde de lire sterline.

Sursa: www.theguardian.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: