Politici de Sanatate

Zilele Medicale și Științifice ale Institutului Oncologic București

18 mai
15:34 2017
Zilele Medicale și Științifice ale Institutului Oncologic București

Sute de profesioniști din domeniul oncologiei, chirurgiei oncologice, radioterapiei și specialităților conexe își dau întâlnire în perioada 18- 20 mai, în București, la Zilele Medicale și Științifice ale Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”- ediția a treia.

Evenimentul din acest an prezintă o bună acoperire națională și internațională prin participarea a personalități medicale din țară și invitați din Belgrad (Serbia), Istanbul și Ankara (Turcia), Düsseldorf și Essen (Germania). Tema din acest an, ”Tratamentul actual al tumorilor solide”, va fi disecată pe parcursul celor trei zile într-o serie de sesiuni de informare și prezentare de lucrări pe subiecte legate de cancerul mamar, cancerul pulmonar, cancerele din sfera digestivă și ginecologică, îngrijirea paliativă și suportivă.

”Ne propunem să readucem Institutul Oncologic la nivelul de centru de referință în domeniul oncologiei medicale pentru tratamentul tumorilor solide și aplicarea tratamentelor inovatoare, având în vedere că majoritatea studiilor clinice s-au derulat în cadrul institutului și nu în sistemul privat”, a explicat dr. Lidia-Anca Kajanto, managerul Institutului Oncologic, la ceremonia de deschidere a Zilelor Medicale și Științifice ale Institutului.

O componentă semnificativă a manifestării va fi prezentarea rezultatelor studiilor clinice și experimentale realizate în IOB, multe dintre acestea făcând obiectul unor contracte de cercetare naționale și internaționale. Prof. dr. Alexandru Blidaru, IOB, va susține prezentarea ”Rezultatele a 15 ani de experiență de chirurgie plastică oncologică în Institutul Oncologic București”.

La deschidere a participat și ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Florian Bodog. ”Institutul Oncologic București reprezentantă nava amiral a oncologiei românești. Vreau să vă asigur că sunt și eu colegul dvs. Toate deciziile pe care le voi lua vor fi în interesul pacientului, așa cum prevede programul de guvernare, și în interesul specialistului din sănătate. Oncologia este un domeniu prioritar. Vreau să mă implic activ în viața comunității medicale din România. Urmează să lucrăm la noua lege a Sănătății și la noul contract- cadru. Toate aceste lucrări vor fi făcute în totală transparență, în consultare cu profesioniștii din sănătate”, a declarat demnitarul. (V.G.)

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: