Politici de Sanatate

Un nou medicament pentru melanom, disponibil în serviciul de sănătate britanic

19 august
15:13 2016
Un nou medicament pentru melanom, disponibil în serviciul de sănătate britanic

NICE recomandă utilizarea în serviciul național de sănătate a medicamentului de la Amgen, Imlygic, pentru tratarea melanomului avansat care s-a răspândit și nu poate fi îndepărtat pe cale chirurgicală. Institutul a publicat un ghid în cadrul căruia susține medicamentul ca opțiune de tratament pentru melanomul inoperabil metastatic, care nu s-a răspândit la nivel osos, la creier, plămâni sau la alte organe interne, dar numai în cazul în care tratamentul cu imunoterapii sistemice nu este adecvat și compania oferă discountul convenit în schema de acces a pacientului.

Decizia marchează o schimbare la 180 de grade. Inițial, NICE a respins Imlygic (talimogene laherparepvec), din cauza incertitudinii asupra eficacități sale în a prelungi viața pacienților, în comparație cu alte tratamente.

Terapia, care este de asemenea cunoscută sub numele de T-Vec, este o formă modificată a virusului herpes simplex de tip 1, aprobată de autoritățile de reglementare europene, anul trecut, pentru tratarea melanomului.

Injectat direct în tumoră, medicamentul are mai puține efecte secundare decât alte imunoterapii pentru tratarea melanomului, potrivit NICE. În privința eficacității, datele dintr-un studiu clinic au arătat o reducere în dimensiune a tumorilor de 50 la sută sau mai mare, în 64% dintre cazuri.

Prețul de listă pentru Imlygic este 1670 de lire pentru un flacon de 1 ml, iar experții clinici sugerează că această cantitate ar fi potrivită pentru aproximativ 10 – 15 procente din pacienții la care melanomul avansat s-a răspândit și nu poate fi îndepărtat pe cale chirurgicală.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: