Politici de Sanatate

Un an de 10 pentru POLITICI DE SANATATE

12 septembrie
14:12 2014
Un an de 10 pentru POLITICI DE SANATATE

Revista Politici de Sănătate se află la cel de-al zecelea număr. De peste un an, oferă cititorilor interviuri, opinii, comentarii și texte ale celor mai de seamă personalități din medicina românească și europeană. În cuprinsul revistei pot fi regăsite teme din domeniul reformei sănătății, economiei medicale, leadership-ului, inovației, brandingului, comunicării, advocacy-ului, echității, educației, istoriei medicinei sau al politicilor europene de sănătate. O secțiune este dedicată reformelor sanitare din Republica Moldova.

Revista Politici de Sănătate este un produs al Quinn – the Medicine Media. Echipa Quinn are o experiență de peste zece ani în organizarea de evenimente naționale și internaționale: dezbateri, conferințe, congrese, traininguri unice în spațiul românesc, cu experți internaționali. Revista Politici de Sănătate reprezintă singurul concept complex de comunicare în domeniul sănătății din România. Serviciile Quinn – the Medicine Media includ: consultanță PR, campanii CSR & advocacy, jurnalism de brand pentru profesioniștii din Sănătate, redactare și editare articole – conținut personalizat, util și relevant; redactarea și editarea textelor de prezentare; redactare newslettere; realizare video-interviuri; comunicare online; web design; management şi marketing de eveniment, public speaking.

 Evenimente organizate

2013

 • 28 mai, dezbaterea „Soluții pentru îmbunătățirea sănătății sexuale a populației”, Hotel Novotel, București; în parteneriat cu Agerpress.
 • 18 iunie, Conferința Națională „Managementul leziunilor cutanate cronice. Actualități în prevenție și tratament”, Hotel Howard Johnson, București.
 • 19-20 septembrie, masterclass internațional „Health economics in action for top health care managers”, Spitalul Monza, București; lectori: Malcolm Withfield, profesor de economie sanitară şi management, director al Centrului de Sănătate și Asistență Socială, director de cercetare la Universitatea Sheffield Hallam, Marea Britanie, şi Zoltan Kalo, director al Centrului de Cercetare în Economie Sanitară, Departamentul de politici de sănătate şi economie sanitară de la Universitatea „Eötvös Loránd”, Budapesta, Ungaria.
 • 28 noiembrie, Conferinţa Internaţională „Sănătatea Femeii”, Palatul Parlamentului, Bucureşti; sub auspiciile Comisiei de sănătate publică a Senatului României; evenimentul a lansat, în premieră pentru România, un concept răspândit la nivel internațional, „gender medicine”. Invitat special: prof. dr. Marek Glezerman, preşedinte al The International Society for Gender Medicine.

2014

 • 23-24 ianuarie, masterclass internațional „Health economics in action for top health care managers. Pricing and reimbursement”, ediţia a II-a, UNDE?, Bucureşti; lector: Zoltan Kalo, Ungaria.
 • 27 februarie, Conferinţa Internaţională „Restart 2014: Finanţarea sănătăţii din fonduri europene şi de investiţii”, Palatul Parlamentului, București; în parteneriat cu Comisia pentru sănătate publică din Senat şi CNAS şi în colaborare cu Societatea Internaţională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă.
 • 25 aprilie, revista Politici de Sănătate și Quinn – the Medicine Media au fost organizatorii ceremoniei de deschidere a Neolife Medical Center România și a evenimentului de lansare a celui mai revoluționar sistem de tratament în cancer, TrueBeam.
 • 27 mai, Conferinţa Naţională „Soluţii pentru îmbunătăţirea sănătăţii copiilor”, Palatul Parlamentului, București; manifestarea a avut loc la iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României și a fost organizată de revista Politici de Sănătate, în colaborare cu U.M.F. „Carol Davila” București, Societatea Națională de Medicina Familiei, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și organizația Salvați Copiii.
 • 12 iunie, Conferinţa Naţională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă, prima ediție, Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române, București; organizator Societatea Internațională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă în parteneriat cu revista Politici de Sănătate. 
 • Revista Politici de Sănătate a inițiat o campanie de educație pentru sănătate ce se derulează cu sprijinul postului de televiziune The Money Channel, unica televiziune de business din România.
 • Emisiunea „De gardă”, difuzată de postul de televiziune The Money Channel și prezentată de Alexandra Stănescu, i-a invitat în numeroase rânduri pe membrii redacției revistei Politici de Sănătate să discute despre investiții, tehnologii medicale moderne, terapii medicamentoase sau comunicare în sănătate. Dr. Cornelia Scărlătescu, director executiv al revistei Politici de Sănătate, a dialogat cu moderatoarea emisiunii despre protecția, dezvoltarea și sănătatea copiilor, despre drepturile pacienților și despre piața asigurărilor de sănătate din România. 
 • Dr. Richard Constantinescu, redactorșef al revistei Politici de Sănătate, a fost invitatul lui Constantin Rudnițchi la emisiunea „De gardă”, The Money Channel, unde a analizat „Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Sănătate pentru prosperitate”, elaborată de Ministerul Sănătății și propusă spre dezbatere publică. 
 • În cadrul emisiunii „Bursa de Sănătate”, realizată de Rodica Sărmaș Furnea la 6 Tv, dr. Richard Constantinescu a fost invitat la un dialog despre comunicarea în Sănătate. Realizatoarea emisiunii a făcut și o scurtă prezentare a revistei Politici de Sănătate.
 • Revista Politici de Sănătate, Clinica „Epimedica” din Iași și Radio România Cultural sunt parteneri media și însoțitori ai unui important demers recuperator: publicarea, la Editura Filos, într-o serie de autor, a scrierilor anatomistului și scriitorului Grigore T. Popa; inițiator și coordonator: dr. Richard Constantinescu.
 • Din luna iulie 2014, secțiunea„Revista presei – Utile” a HotNews.ro preia știri și articole postate pe siteul politicidesanatate.ro.
 • Revista Politici de Sănătate a lansat și a dezvoltat proiectul educațional „Școala Pacienților”, ce se va derula începând cu luna octombrie 2014.

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: