Politici de Sanatate

Tehnologia inovației și comunicațiilor inovatoare pentru pacienții cu diabet zaharat: lansarea licitației

05 februarie
17:20 2018
Tehnologia inovației și comunicațiilor inovatoare pentru pacienții cu diabet zaharat: lansarea licitației

Proiectul ProEmpower, finanțat de UE, a lansat o licitație pentru a obține o soluție de auto-gestionare continuă a bolii care va face ca îngrijirea diabetului centrat pe persoană să devină realitate. Reprezentanții ProEmpower caută o soluție de management a diabetului care să abordeze nevoile  nesatisfăcute în tratamentul actual al diabetului zaharat, cum ar fi:

– supremația și ineficiența farmacoterapiei;

– detectarea târzie a bolii;

– frecvența complicațiilor severe.

Această nouă soluție oferă îngrijire personalizată și multidisciplinară pacienților cu diabet zaharat și le permite să devină actori responsabili în procesul lor de îngrijire. De asemenea, ar trebui să abordeze necesitatea stratificării pacienților în funcție de risc și să promoveze adoptarea unei abordări bazate pe echipă. Programul ProEmpower își propune să transforme îngrijirea diabetului într-o îngrijire centrată pe pacient, ghidată de un sistem de suport decizional personalizat. Acest lucru va facilita stabilirea unor obiective adecvate de tratament.

Învățarea sistemului de sănătate

Managementul auto-educării va fi o componentă-cheie a soluției ProEmpower care va încuraja crearea unei rețele de sprijin reciproc pentru pacienți, pentru a-i ajuta să mențină un stil de viață mai sănătos. În același timp, ProEmpower va contribui la crearea unui sistem de învățământ bazat pe educație de calitate orientată spre cultură și care să se îmbunătățească în mod continuu.

Procesul:

Achiziția va fi de tipul unei înțelegeri pre-comerciale (PCP), în cadrul căreia contractele de servicii de cercetare și dezvoltare vor fi acordate furnizorilor de R&D, în paralel, într-o abordare etapizată. Acest lucru va face posibilă compararea soluțiilor alternative concurente.

Fiecare operator selectat va primi un acord-cadru care acoperă trei faze de cercetare-dezvoltare. Cele trei faze sunt:

– soluția de proiectare;

– prototyping și dezvoltare originală

– validarea și testarea unui set limitat de produse sau servicii.

După fiecare etapă, vor fi efectuate evaluări intermediare pentru a selecta cele mai bune soluții concurente. Contractorii care au cele mai bune soluții vor primi un contract specific pentru următoarea fază.

ProEmpower primește finanțare din programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene “Orizont 2020” în baza acordului de finanțare nr. 727409.

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: