Politici de Sanatate

Radu Gănescu, vicepreședinte al European Patient Forum

12 iunie
11:37 2018
Radu Gănescu, vicepreședinte al European Patient Forum

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a fost ales în funcția de vicepreședinte al European Patient Forum (EPF) în urma alegerilor desfășurate în cursul săptămânii trecute. Radu Gănescu a ocupat anterior funcția de trezorier al organizației pentru două mandate succesive, începând din 2014.

Din boardul EPF fac parte, pentru prima dată în istoria acestei organizații, doi români. În urma alegerilor pentru board desfășurate în luna aprilie a fost aleasă în funcția de trezorier doamna Gabriela Tănăsan din partea European Network for (ex)-Users and Survivors of Psychiatry.

Din boardul EPF mai fac parte Marco Greco – președinte, Stanimir Hasurdjiev, Hilkka Karkkainen, Elisabeth Kasilingam, Marzena Nelken, Cor Oosterwijk și Michal Rataj.

”Este o onoare, și pentru mine și pentru COPAC, să fiu ales într-o astfel de funcție. În ultimii ani, colaborarea COPAC cu organizații din alte țări și cu rețelele europene a fost tot mai strânsă. Sper ca toate proiectele și colaborările la nivel european să susțină accesul pacienților la tratamente și îngrijiri medicale de o calitate tot mai bună”, a declarat Radu Gănescu.

COPAC este singura organizație membră a EPF (din 2010). European Patients Forum este o organizație umbrelă la nivel european care susține drepturile pacienților din întreaga Europă. EPF numără 72 membri, reprezentând organizații pe boli cronice la nivel național și european. (V.G.)

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

comisia europeana

Abonează-te la newsletter

:
: