Politici de Sanatate

Promovarea sănătăţii şi prevenţia primară în Europa

27 februarie
10:53 2017
Promovarea sănătăţii şi prevenţia primară în Europa

Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI) din cadrul Parlamentului European a publicat un raport în care a rezumat discuţiile din cadrul unui workshop privind sănătatea, promovarea și prevenția primară, care a avut loc la Parlamentul European, la sfârşitul anului trecut. Scopul atelierului a fost să ofere o bază de informaţii tehnice şi consiliere membrilor  Comisiei ENVI cu privire la cele mai recente constatări și tendințe în domeniul sănătății preventive, în special în ceea ce privește promovarea sănătăţii şi prevenția primară a bolilor şi dizabilităţilor.

Situaţia prevenţiei primare şi promovării sănătăţii în Europa au fost prezentate în timpul primei părţi a workshop-ului. Prezentările s-au axat pe unirea forțelor în lupta cu bolile cronice, importanța grupurilor de profesioniști din domeniul asistenței primare, promovarea sănătății din perspectiva cetățenilor şi rolul jucat de şcoli în prevenţie.

Cea de a doua parte a workshop-ului s-a axat pe exemple de bune practici. Au fost prezentate diverse inițiative care sunt în curs de desfăşurare, coordonate de către instituțiile Uniunii Europene. Activitățile industriilor de asigurare au fost de asemenea evidențiate, precum și punctele de vedere ale angajatorilor și sindicatelor cu privire la promovarea comportamentelor sănătoase și crearea unor medii de lucru sănătoase. Prezentările din cadrul workshop-ului se găsesc în raportul intitulat “Promovarea sănătăţii & prevenţia primară: schimb de bune practici”, exact în forma în care au fost pregătite de vorbitori.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: