Politici de Sanatate

Proceduri mai simple pentru integrarea în rețelele europene de referință

04 decembrie
10:08 2019
Proceduri mai simple pentru integrarea în rețelele europene de referință

Candidații au de acum posibilitatea de a accesa platforma numită “SANTE ERN HCP Application Status platform” direct din SANTE Data Collection Platform care găzduiește aplicațiile pentru Rețelele Europene de Referință (European Reference Network – ERN). Prin intermediul SANTE ERN HCP Application Status platform aplicanții vor putea să urmărească îndeaproape statusul cererii de aderare și să adauge elementele adiționale atunci când acestea sunt cerute. Aici găsesc și instrucțiunile despre cum să verifice stadiul în care a ajuns aplicația lor, dar și care sunt pașii următori necesari pentru a se integra într-o rețea deja existentă în categoria “Instruction for the Applicant on how to follow the application status and next steps of the process”.

Aplicanții trebuie să meargă pe platformă să verifce și să revizuiască orice feedback primesc din partea Comisiei Europene, din partea bordului rețelei și din partea organismelor independente de evaluare pe întreaga perioadă a evaluării.

Verificarea aplicației se face urmând pașii următori:

  1. Verificarea eligibilității de către Comisia Europeană. Această fază poate dura aproximativ o lună și jumătate.
  2. Verificarea eligibilității de către bordul rețelei. Acest lucru poate dura până la trei luni pentru opinia în format drafp și cinci luni pentru opinia finală. Dacă în formatul draft avizul este nefavorabil, aplicantul are la dispoziție o lună pentru a răspunde fiecărui comentariu, iar bordului rețelei îi mai ia din acel moment o lună să completeze observațiile finale.
  3. Verificarea de către Independent Assessment Body. Durata acestui pas poate fi de până la șase luni.
  4. Aprobarea din partea bordului Statelor Membre, etapă finală care poate dura două luni.

Roxana Maticiuc

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: