Politici de Sanatate

Prioritățile președinției Estoniei a Consiliului UE

19 iunie
09:01 2017
Prioritățile președinției Estoniei a Consiliului UE

De la 1 iulie 2017 până la sfârșitul anului, Estonia va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Sprijinirea inovării digitale în domeniul asistenței medicale va fi una dintre prioritățile sale. A fost deja lansat un apel pentru acțiune. Puteți afla mai multe despre acest lucru și despre viitorul eveniment la nivel înalt pe tema eHealth, organizat de președinția estoniană a Consiliului UE în cadrul unui webinar online.

Ministerul Estonian al Afacerilor Sociale a lansat, alături de ECHAlliance, Declarația „Digital Health Society (DHS)”: o cerere de acțiune pentru realizarea transformării digitale a sistemelor de sănătate.

Această inițiativă este elaborată în colaborare cu principalii factori interesați din UE, reprezentând factorii de decizie politică, cetățenii, profesioniștii din domeniul sănătății, oamenii de știință, companiile și finanțatorii. Declarația DHS va fi prezentată și semnată oficial în cadrul conferinței eHealth care va avea loc la Tallinn în perioada 16-18 octombrie și va fi, de asemenea, documentul de sprijin pentru recomandările Consiliului UE care vor fi publicate în decembrie 2017.

 În cadrul webinar-ului din 4 iulie 2017 vor fi prezentate:

  • Obiectivele principale ale Președinției Estoniei a UE pentru sănătate și îngrijire socială

  • Conținutul, subiectele și procesul de consultare pentru Declarația privind Societatea digitală pentru sănătate

  • Proiectul de program al conferinței de la Tallinn din 16-18 octombrie („Sănătatea în societatea digitală, Societatea digitală pentru sănătate”) și modul în care se poate contribui la ordinea de zi.

 Speakers:

  • Ain Aaviksoo, Secretar General Adjunct pentru Servicii Electronice și Inovare la Ministerul Afacerilor Sociale din Estonia

  • Brian O’Connor, președintele ECHAlliance

Alte articole

TOP

Video

revista politici de sănătate

Abonează-te la newsletter

:
: