Politici de Sanatate

Prioritățile Academiei de Științe Medicale

25 noiembrie
16:43 2019
Prioritățile Academiei de Științe Medicale

Reprezentanții Academiei de Științe Medicale spun că instituția ar trebui să se implice mai mult în politica de sănătate din România și că acest lucru ar trebui să reprezinte obiectivul lor principal pentru perioada următoare.

“Un exemplu ar fi punerea bazelor medicinei primare care la ora actuală este absentă. Medicii de familie trebuie să urmărească gravida de la trei luni până la naștere, trebuie să urmărească nou-născutul, să facă vaccinările, să urmărească starea de sănătate a populației, să facă educație sanitară. În acest sens, în perioada care urmează, scopul echipei de conducere a Academiei este să sprijine dezvoltarea sistemului de sănătate care nu trebuie privit ca un sistem eminamente medical, ci unul din care fac parte și mediul încojurător care este din ce în ce mai poluat, medicina veterinară existând cu foarte multe maladii care se iau de la animal și multe altele” a declarat Mircea Ifrim, noul președinte al Academiei de Științe Medicale.

Din echipa de conducere a Academiei fac parte și vicepreședinții prof. dr. Mircea Beuran, prof. dr. Dan Mircea Enescu, prof. dr. Virgil Păunescu și secretarul general prof. dr. Emanoil Ceaușu.

“Academia de Științe Medicale a început să implementeze conceptul One Health, singurul concept de natură să reunească toți factorii de natură să contribuie la starea de sănătate a populației, punând accentul în primul rând pe profilaxie. Sperăm și suntem convinși că vom sprjijini toate aceste acțiuni pentru a nu mai fi în situația de a ne afla pe ultimul loc în Uniunea Europeană la indicatori precum mortalitatea infantilă, morbiditatea prin boli cardiovasculare, hepatite și alte asemenea” a mai spus  Mircea Ifrim.

Până acum, accentul echipei de conducere a Academiei a fost pus pe programe de cercetare precum: programul pentru mâna artificială derulat din fonduri norvegiene, programul de angiografie prin care s-au obținut 16 angiografe cu fonduri de la Uniunea Europeană și programul de profilaxie câștigat la nivelul Federației Internaționale a Academiilor.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: