Politici de Sanatate

Premiul european pentru sustenabilitate

13 iunie
10:43 2018
Premiul european pentru sustenabilitate

În acest an, Comisia Europeană a lansat pentru prima dată Premiul European pentru Sustenabilitate pentru a recompensa eforturile și creativitatea cetățenilor, afacerilor și organizațiilor europene. Scopul acestui premiu este promovarea unor exemple  inovatoare de inițiative care transformă obiectivele globale de dezvoltare durabilă în soluții și oportunități concrete. Având în vedere natura transversală a obiectivelor de dezvoltare durabilă, Premiul pentru Sustenabilitate se concentrează pe o temă specifică, legată de tema anuală aleasă de Forumul politic la nivel înalt al Națiunilor Unite. Pentru ediția din acest an, tema premiului este ”Responsabilizarea oamenilor și asigurarea incluziunii și egalității”.

Competiția este deschisă pentru 4 categorii de participanți:

  1. Tineret;
  2. Organisme publice;
  3. Organisme private;
  4. Societate civilă.

Câștigătorii vor fi anunțați de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și de vicepreședintele Jyrki Katainen, în cadrul unei ceremonii la nivel înalt în primăvara anului 2019. Premiul este imaterial și aduce vizibilitate sporită sub forma unui interes public reînnoit și o acoperire mai mare a presei. Pentru cei interesați, termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 14 septembrie 2018.

Informații suplimentare despre competiție pot fi obținute de la secretariatul general: SG-STAKEHOLDERPLATFORM-SDG@ec.europa.eu

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

comisia europeana

Abonează-te la newsletter

:
: