Politici de Sanatate

Premii europene pentru ONG-uri

27 noiembrie
19:09 2017
Premii europene pentru ONG-uri

În cadrul reuniunii anuale a Platformei pentru politica în domeniul sănătății din Bruxelles, Vytenis Andriukaitis, comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a acordat Premiul Uniunii Europene pentru sănătate unor ONG-uri care promovează vaccinarea – un premiu care urmărește să recompenseze inițiativele extraordinare ale ONG-urilor să atingă niveluri mai ridicate de sănătate publică pentru europeni, prin vaccinare.

Prezentând premiul, comisarul Andriukaitis a declarat: „Imunizarea persoanelor împotriva bolilor provocate de viruși sau bacterii este una dintre cele mai rentabile măsuri de sănătate publică disponibile astăzi. Cu toate acestea, este îngrijorător faptul că ideile greșite și scepticismul legate de vaccinate sunt în creștere. Rolul organizațiilor nonguvernamentale este esențial în efortul de a asigura o acoperire a vaccinării cât mai mare. Acest premiu este conceput nu numai pentru a recompensa succesul lor, ci și ca să încurajeze desfășurarea, în continuare, a activității lor”.

Primul premiu de 20.000 de euro a fost acordat SloMSIC Ljubljana din Slovenia pentru campania lor inovatoare de sensibilizare „Project Immuno”. Pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța vaccinurilor, studenții la medicină au organizat ateliere de lucru pentru viitorii părinți și elevii de liceu, și o campanie de vaccinare împotriva gripei sezoniere. În plus, SloMSIC încurajează alte organizații studențești medicale din Europa și din întreaga lume să deruleze o activitate similară.

Comisarul a acordat cel de-al doilea premiu în valoare de 15.000 de euro către Rețeaua Națională de Asociere a Medierii în domeniul Sănătății (NNHM) din Bulgaria pentru campania „Profilaxia vaccinului prin medierea sănătății în comunitatea romă”, care a utilizat mediatori sanitari pentru a ajunge la populația romă și a educa profesioniștii.

El a acordat cel de-al treilea premiu de 10.000 EUR Asociației Europene a Studenților Farmaciști (EPSA) pentru „Campania de Sănătate Publică în 2016”, care a inclus o dimensiune intersectorială.

În plus, următoarele organizații neguvernamentale au primit un certificat ca recunoaștere a realizărilor lor în promovarea vaccinării:

Confederația organizațiilor de meningită (CoMO)/Regatul Unit

Centrul de colaborare pentru epidemiologia clinică și rezultatele cercetării (CLEO) / Grecia

GHAPRO / Belgia

KBO-PCOB / Olanda

Pavee Point Traveller și Centrul pentru Romi / Irlanda

Asociația Română pentru Educație în Medicină de Familie (AREPMF) / România

Viena Vaccine Safety Initiative Think Tank / Germania

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sănătate

Abonează-te la newsletter

:
: