Politici de Sanatate

Parteneriat între giganții din tehnologie și Ministerul Sănătății din Marea Britanie

26 ianuarie
14:19 2016
Parteneriat între giganții din tehnologie și Ministerul Sănătății din Marea Britanie

Companii importante din domeniul tehnologiei, precum IBM, Philips, HP și Google’s Verily, vor colabora cu NHS pe o serie de proiecte menite să analizeze modul în care tehnologia poate ajuta pacienții să aibă grijă de sănătatea lor, pentru a evita spitalizările. Inițiativa “The Drive”, anunțată de directorul executiv al NHS Anglia, Simon Stevens, la Forumul Economic Mondial de la Davos, își propune să abordeze „unele dintre cele mai complexe probleme cu care se confruntă pacienții și sistemul de sănătate”.

Proiectele anunțate vor testa utilizarea dispozitivelor portabile, monitorizarea de la distanță și noi modalității de a analiza datele, pentru a ajuta pacienții și medicii să monitorizeze mai bine starea de sănătate, de la domiciliu. Dacă vor avea succes, proiectele pilot, cunoscute sub denumirea de „paturi de testare”, vor fi lansate în mai multe zone ale NHS. Se preconizează că inițiativa va aduce beneficii financiare mai mari pentru NHS, cât și pentru economia Marii Britanii.

„În următorul deceniu, câștigurile majore din sănătate nu vor veni numai din descoperirea câtorva tratamente miraculoase. Progresul va veni din combinarea diverselor inovații în domenii precum dezvoltarea de medicamente, biosenzori, telecomunicații mobile și inteligență artificială”, a declarat Simon Stevens la Davos, adăugând că tendința în asistența medicală este spre „epoca auto-îngrijirii”, cu dispozitive conectate și sisteme de date, folosite pentru a reduce din presiunea exercitată în prezent asupra serviciilor de asistență medicală.

Printre proiectele testate se numără și o inițiativă între Verily și MSD, susținută în Rochdale, care va folosi analizele predictive pentru a identifica pacienții cu risc crescut de afecțiuni precum insuficiența cardiacă și tulburările pulmonare obstructive cronice (BPOC), utilizând tehnologii teleHealth.

Philips și alte companii vor lucra cu serviciile de sănătate locale la măsurile care pot ajuta persoanele în vârstă, în stare fragilă, din Lancashire și Cumbria, să fie independente, prin identificarea celor care au nevoie de sprijin suplimentar. În plus, un alt proiect testat în Nordul Londrei va utiliza instrumente online și social media pentru a promova îmbătrânirea sănătoasă.

În Sheffield, o serie de companii alături de IBM vor lucra la crearea unui „centru de informații”, a cărui misiune va fi de a ajuta pacienții cu boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat, probleme de sănătate mintală, boli respiratorii și hipertensiune arterială, să trăiască independent.

Un alt proiect testat în Birmingham va permite persoanelor cu risc de boli psihice grave să se folosească tehnologie și aplicații pentru a-și gestiona starea lor de sănătate. De asemenea, HP contribuie la un sistem de monitorizare și de îngrijire la distanță pentru persoanele cu diabet din vestul Angliei, în timp ce o altă inițiativă în Surrey va încerca să îmbunătățească îngrijirea pacienților cu demență la domiciliu prin utilizarea unor senzori, monitoare și alte dispozitive.

Sursa: www.pmlive.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: