Politici de Sanatate

O nouă conducere la Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie

24 iulie
15:59 2019
O nouă conducere la Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) are o nouă echipă de conducere, aleasă în urma Adunării Generale Electorale de la Câmpulung.

Cei șapte medici de familie care și-au asumat răspunderea conducerii FNPMF în următorul mandat de patru ani sunt:

Dr. Raluca Dana Zoițanu, Președinte (PMF București-Ilfov)
Dr. Martin Fabian Schnelbach, Vicepreședinte (PMF Prahova)
Dr. Luminița Zane, Vicepreședinte (PMF Dolj)
Dr. Dorin Adrian Golea, Vicepreședinte (PMF Dolj)
Dr. Adrian Nicolae Grom, Secretar (PMF Vaslui)
Dr. Elena Marina Pîrcălabu, Trezorier (PMF București-Ilfov)
Dr. Tiberiu Chivulescu, Membru (PMF Prahova)

“Unul dintre obiectivele noii echipe de conducere este să reușim aflilierea la Federație a cât mai multor patronate din țară. Îmi doresc să fim ascultați de instituțiile statului, de minister, de Casa de Asigurări de Sănătate pe calea dialogului social. Patronatele membre și Federația sunt înființate în baza Legii Dialogului Social. Vrem de asemenea să îmbunătățim comunicarea cu toate cabinetele de medicină a familiei din țară și cu toate patronatele județene. Pentru toamnă și primavară vom încerca să demarăm o serie de dezbateri publice, de mese rotunde la care să chemăm reprezentanții instituțiilor publice. Printre principalele teme dezbătute la aceste evenimente se numără și finanțarea asistenței medicale primare, o temă permanent de actualitate în România. Suntem finanțați doar cu jumătate din cât ar trebui și din cât sunt finanțate sistemele de asistență medicală primară din Europa. De asemenea și pensiile medicilor de familie sunt o problemă. Chiar astăzi discutam cu o colegă care a spus că după 40 de ani de muncă are o pensie de doar 1.300 de lei, iar aici trebuie să discutăm cu Ministerul Muncii pentru a vedea ce soluții există în Legea pensiilor” a declarat pentru revista Politici de Sănătate președintele FNPMF, dr. Raluca Dana Zoițanu.

Cu o istorie de 10 ani, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie reprezintă în acest moment 11 patronate independente din România.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: