Politici de Sanatate

Noi alegeri pentru șefia colegiilor medicilor din 35 de județe

22 ianuarie
15:59 2016
Noi alegeri pentru șefia colegiilor medicilor din 35 de județe

Doar șapte colegii județene ale medicilor din 42 au validată noua conducere. De ce? Alegerile pentru conducerile locale ale organizației profesionale au fost invalidate în 35 de județe de Comisia Electorală Centrală. Motivul anunțat a fost că respectivele colegii au acceptat candidaturile unor medici care aveau cel puțin două mandate în funcții de conducere, lucru interzis de legislația aflată în vigoare la momentul respectiv. Noua legislație care permite candidaturile medicilor cu două mandate în funcții de conducere a fost adoptată în plin proces electoral, după începerea înscrierilor candidaților.

Potrivit unei decizii publicate pe site-ul Colegiului Medicilor din România în luna decembrie a anului trecut, în cele 35 de județe în care procesul electoral a fost invalidat vor fi organizate noi alegeri în martie 2016. Concret, primul tur de scrutin este programat pentru 6-7 martie, în timp al doilea tur, acolo unde va fi cazul, va avea loc în perioada 13-14 martie.

“Acest episod electoral ratat ne creează oportunitatea de a mulțumi public tuturor celor care nu ne-au permis să comitem o neconformitate. Totodată, creează tuturor membrilor Colegiului Medicilor din România posibilitatea de a participa la viitoarele alegeri. Îndemnăm pe toți colegii noștri, indiferent de forma în care sunt organizați, să se mobilizeze și să vină la alegeri pentru că toți suntem membri ai Colegiului Medicilor din România. De asemenea, îi chemăm să vină cu propuneri de acțiuni și să participe la punerea lor în practică”, susține într-o declarație oficială trimisă colegiilor județene dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Cele șapte județe în care alegerile pentru șefia colegiilor medicilor au fost validate sunt Alba, Brăila, București, Harghita, Maramureș, Mureș și Teleorman.

Noul președinte CMB: prof. univ. dr. Cătălina Poiană

În următorii patru ani, Colegiul Medicilor din Municipiul București va fi condus de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, șeful Secției Clinice de Endocrinologie VI a Institutului Național de Endocrinologie “C. I. Parhon”, București. Cei trei vicepreședinți aleși sunt: prof. univ. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, președintele Consiliului Științific al Institutului Național de Patologie „Victor Babeș”; conf. univ. dr. Lucian Negreanu, șeful Secției Clinice Medicină Internă II a Spitalului Universitar de Urgență București; conf. univ. dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie la Spitalul Universitar de Urgență București.

Nol secretar general al CMB este dr. Adriana Mihalaș, iar cei trei reprezentanți aleși în Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România sunt: dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, prof. univ. dr. Emanoil Ceaușu, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” și prof. univ. dr. Mircea Cinteză, șeful Secției Cardiologie I a Spitalului Universitar de Urgență București.

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: