Politici de Sanatate

Ministerul Sănătăţii şi Reţeaua Info-Sănătate susţin educaţia pacienţilor şi promovarea programelor de prevenţie

09 august
16:37 2013

Ministerul Sănătăţii şi Reţeaua Info-Sănătate au semnat un parteneriat în vederea susţinerii unor campanii de educaţie şi prevenţie destinate pacienţilor, care se vor derula în 462 de spitale şi clinici medicale în 118 oraşe din România, prin intermediul ecranelor LCD, afişelor şi punctelor de informare amplasate în sălile de aşteptare.

Potrivit Reţelei Info-Sănătate, acest parteneriat are drept scop susţinerea programelor de prevenţie ale Ministerului Sănătăţii la nivel naţional, prin comunicarea mesajelor-cheie către pacienţii din spitale şi clinici medicale, pe durata aşteptării în vederea realizării consultaţiilor medicale.

Comunicarea se va realiza prin intermediul Reţelei de ecrane LCD Info-Sănătate DigitalNet, cunoscută ca fiind cea mai extinsă reţea de comunicare şi informare de tip digital signage din România, cu o audienţă de peste 1.200.000 de pacienţi lunar. Formatul video asigură o comunicare atractivă şi dinamică a programelor de prevenţie derulate de Ministerul Sănătăţii, şi este recunoscut faptul că prin repetarea conţinutului editorial la intervale de 20-30 de minute se asigură o informare a tuturor pacienţilor pe durata aşteptării în vederea consultaţiilor.

De asemenea, programele de prevenţie şi educaţie ale Ministerului Sănătăţii se vor derula şi prin intermediul reţelei de afişaj indoor gestionată de Reţeaua Info-Sănătate, formată din peste 1.500 de spaţii de afişaj amplasate în sălile de aşteptare din spitale şi clinici medicale.

„Din păcate, românii devin foarte conştienţi de importanţa prevenţiei abia atunci când se îmbolnăvesc. Prin difuzarea programelor de prevenţie în sălile de aşteptare, dorim să creştem impactul mesajelor educaţionale legate de prevenţie. Mulţumesc managerilor de spitale şi clinici, parteneri Info-Sănătate, pentru că au înţeles cât de importantă este comunicarea către pacient şi susţin acest  proiect de educaţie continuă a pacienţilor” a declarat Ovidiu Brazdău, Preşedintele Reţelei Info-Sănătate.

Campaniile de educaţie şi informare a pacienţilor derulate de Reţeaua Info-Sănătate sunt susţinute de Colegiul Medicilor din România, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Patronatul Farmaciştilor, precum şi alte instituţii şi organizaţii profesionale din domeniul sănătăţii.

Alte articole

TOP

Video

revista politici de sănătate

Abonează-te la newsletter

:
: