Politici de Sanatate

Ministerul Sănătăţii: Rezumatele studiilor de impact asupra sănătăţii vor fi făcute publice

12 august
17:53 2019
Ministerul Sănătăţii: Rezumatele studiilor de impact asupra sănătăţii vor fi făcute publice

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu a precizat, luni, 12 august, în cadrul unei dezbateri publice, că un nou ordin de ministru va stabili metodologia de realizare a studiilor de impact asupra sănătăţii, prin care se va introduce posibilitatea de a avea în transparenţă publică toate informaţiile generale despre proiectul respectiv- un fel de rezumat al proiectului care va fi pus la dispoziţia publicului pentru a fi studiat şi pentru a se veni cu observaţii şi propuneri.

Evaluarea va fi făcută de Institutul Naţional de Sănătătate Publică. „Lucrul acesta nu se întâmpla până acum. Implicarea INSP este un lucru benefic pentru că acolo există expertiză atât pe sănătatea publică cât şi pe zona de igienă. Propunem prin acest ordin de ministru ca evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil mare impact asupra sănătăţii populaţiei să fie făcută de Institutul Naţional de Sănătătate Publică”, spune Cristian Grasu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat faptul că aceasta este „o problematică de foarte mare interes pentru toată populaţia”. „Sperăm ca prin acest ordin de ministru, prin această metodologie să fie clarificate mai multe lucruri care erau oarecum ambigue până în momentul de faţă şi rezultatele să fie o mai mare siguranţă în aprobarea obiectivelor cu posibil impact asupra sănătăţii populaţiei – gropile de gunoi, vopsitoriile auto, fabricile care produc produse chimice etc”, a mai spus Cristian Grasu.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: