Politici de Sanatate

Ministerul Sănătăţii Republicii Moldova a fost apreciat de către misiunea de evaluare a Comisiei Europene pentru implementarea proiectelor în sănătate

05 martie
11:25 2014
Ministerul Sănătăţii Republicii Moldova a fost apreciat de către misiunea de evaluare a Comisiei Europene pentru implementarea proiectelor în sănătate

În perioada 19 – 31 ianuarie 2014, s-a desfăşurat misiunea de evaluare a Comisiei Europene privind implementarea proiectului realizat de Ministerul Sănătăţii în cadrul programului „Asistenţa reformei sectorului de ocrotire a sănătăţii în Republica Moldova”, finanţat prin mecanismul de suport bugetar al Comisiei Europene.

Dr. Frans van Andel MPH,  expertul Comisiei Europene, s-a întâlnit și cu specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, organizaţiile internaţionale din Moldova. Oficialul a afirmat că este impresionat de modul în care a fost implementat proiectul şi de gradul de implicare şi motivare al persoanelor care sunt angrenate în actualul proces de dezvoltare a sectorului sanitar.

Proiectul a inclus două componente majore: consolidarea laboratoarelor regionale din zece centre de sănătate publică şi dotarea cu echipamente a Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. Realizarea proiectului se datorează eforturilor conjugate depuse de echipa Ministerului Sănătăţii, alături de Centrul Naţional de Sănătate Publică şi de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: