Politici de Sanatate

Medicii pot efectua simulări cu robotul da Vinci la noul Centru ISLE

25 septembrie
09:37 2019
Medicii pot efectua simulări cu robotul da Vinci la noul Centru ISLE

Sute de medici se vor putea instrui în noul Centru ISLE București, al doilea de acest tip în Europa, după cel inaugurat anul trecut în Atena. Investiția în cele două centre depășește 3 milioane de euro. Aici, medicii se pot pregăti pentru utilizarea tehnologiilor performante în domeniul medical precum: intervenții chirurgicale minim invazive robotice și laparoscopice, diagnostic și tratament în domeniul gastroenterologiei, diagnostic și monitorizarea pacientului din terapia intensivă.

Gândit ca un ecosistem de Inovație, Simulare și Învățare, centrul ISLE București (ISLE – Innovation, Simulation, Learning Ecosystem) urmărește abordarea orientată spre educație și își propune să asigure un progres în avantajul a cât mai multor pacienți, prin crearea unei punți între cele mai recente și performante tehnologii medicale, pacienți și profesioniști din sănătate.

Centrul ISLE București are o suprafață de 125 metri pătrați și este dotat cu tehnologii cu ajutorul cărora medicii se pot pregăti pentru intervenții de chirurgie robotică minim invazive, intervenții pentru diagnosticarea și examinarea afecțiunilor gastro-intestinale și pot urma programe aprofundate de monitorizare hemodinamică și simulări pentru monitorizarea nocicepției.

În plus, aceștia pot observa de la distanță cazuri complexe realizate de chirurgi din întreaga lume și pot interacționa cu aceștia prin intermediul unor platforme de e-learning pusă la dispoziție în cadrul centrului. Cursurile de pregătire și specializare a medicilor în cadrul Centrului ISLE București sunt susținute de echipe de experți în tehnologia robotică din țară și din străinătate. Harris Palaondas, Managing Director, a declarat: Credem în România din prezent și din viitor, o țară care de multe ori a stabilit perspectivele în ceea ce privește evoluția tehnologică. Din acest motiv, am deschis la București al doilea centru de pregătire în domeniul sănătății din Europa, după succesul pe care l-am înregistrat în Atena. Dorim să oferim medicilor români posibilitatea de a învăța și de a utiliza tehnologii avansate, lucru ce asigură ulterior acces la soluții de tratament inovatoare pentru pacienți”.

Până în prezent, peste 900 de sisteme robotice da Vinci sunt prezente în unități medicale din Europa și peste 5.200 în întreaga lume. În România, chirurgia robotică da Vinci este disponibilă pentru pacienți în București, la Spitalul Militar Central, la Ponderas Academic Hospital și Spitalul Monza, în Brașov la Spitalul Sf. Constantin, în Oradea la Spitalul Pelican și în Timișoara la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Turcanu.

 

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: