Politici de Sanatate

Medici români, decorați de Ziua Națională

29 noiembrie
16:39 2019
Medici români, decorați de Ziua Națională

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Naționale a României.

Pentru rezultatele de excepţie obţinute în formarea intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, precum şi în procesul de cercetare ştiinţifică, președintele Klaus Iohannis a conferit: Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi; Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer Universităţii de Vest din Timişoara; Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

În semn de apreciere pentru excepţionalul profesionalism dovedit de-a lungul timpului în slujba salvării de vieţi omeneşti, pentru contribuţia personală la formarea şi instruirea noilor generaţii de cadre în domeniul neurochirurgiei, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a primit  Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

De asemenea, pentru punerea în aplicare a unor noi metode de tratament în domeniul chirurgiei cardiovasculare  moderne, prof. dr. Horațiu Suciu a primit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Prof. dr. Ovidiu-Alexandru Băjenaru, conf. dr. Iulian Brezean, prof. dr. Victor Nimigean, prof. dr. Cătălina Tudose și conf. dr. Ioan Ţilea au fost distinși cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru dăruirea şi abnegaţia dovedite în perfecţionarea actului medical.

Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a Românei, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical, președintele Klaus Iohannis a conferit:

  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer – dr. Adrian Lobonţiu (Statele Unite ale Americii) și prof. dr. Alexandru Rafila;
  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler- prof. dr. Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, conf. dr. Dragomir Ovidiu Chioncel, Constantin Dina, dr. Valeria Herdea, prof. dr. Viorel Jinga, dr. Andreea Anamaria Moldovan, prof. dr. Victor Dan Eugen Strâmbu și dl. Mircea Timofte.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: