Politici de Sanatate

Magic Home Fundeni

26 noiembrie
18:30 2019
Magic Home Fundeni

După doi ani de strângere de fonduri, Magic Home Fundeni și-a deschis porțile. Noua casă, situată în apropierea celui mai mare centru oncologic pediatric din țară (Institutul Oncologic București), are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere, unde vor avea loc ședințe de terapie, spații comune de recreere, lift, o bucătărie pe fiecare nivel și terasă. Costul total se ridică la 700.000 de euro.

Campania „Împreună pentru MagicHOME” a fost creată pentru părinții din toată țara care au copii cu afecțiuni oncologice și pentru care centrele de tratament sunt departe de domiciliu. Aproximativ 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice în toate centrele din țară. Peste 70% dintre aceștia provin din familii cu o situație financiară modestă. Astfel, costurile cazării și transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce și tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic șansele de vindecare.

Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii 2 ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1.7 milioane sms-uri în total). Datorită acestor contribuții, MagicHOME a devenit o rețea de 14 centre, în 3 țări – România, Austria și Republica Moldova: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Iași, Viena și Chișinău, iar centrul MagicHOME Fundeni a putut fi extins peste planul inițial.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: