Politici de Sanatate

Invitat de marcă la cea de-a doua conferință națională a SASCR

25 septembrie
10:07 2014
Invitat de marcă la cea de-a doua conferință națională a SASCR

Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România (SASCR) organizează la București, între 14-15 octombrie 2014, o nouă conferința națională: „Semne și simptome în identificarea formelor de abuz la copii”.

Manifestarea științifică are loc cu prilejul Zilei internaționale a abuzului la copii (19 octombrie) și este inițiată de SASCR, organizație prezidată de lect. univ. dr. Gabriela Iorgulescu, cadru didactic la U.M.F. „Carol Davila” București, psiholog clinician și psihoterapeut.

În anul 2013, SASCR a organizat, în premieră pentru România, evenimentul „Abuzul asupra copilului, forme de identificare şi prevenţie din perspectivă medicală, pedagogică și psihologică”. Post-conferință, dr. Gabriela Iorgulescu, președinte-fondator al SASCR, identificând breșele existente în sistem în ce privește logistica medicală și de identificare a diverselor forme de abuz asupra copilului, a propus câteva amendamente la legea sănătății şi asupra protecției și promovării dreptului copilului: consultul obligatoriu (medical și stomatologic); educarea şi formarea profesionala a studenților mediciniști, a medicilor şi a pedagogilor cu privire la identificarea formelor de abuz în cabinete, grădinițe și şcoli; întocmirea unei fişe clinice standardizate şi înregistrarea statistică la nivel național; monitorizarea pe o perioadă îndelungată a victimelor, dar şi a abuzatorilor la ieșirea din detenție; înăsprirea pedepselor de complicitate şi neraportarea oricărei forme de abuz în funcție de gravitate. Prin implicarea oficialilor din Ministerul Sănătății propunerile SASCR se află în proces de materializare, primul amendament în ceea ce priveşte obligativitatea consultului medical, intrând deja în vigoare din data de 1 iunie 2014.

David PrescottLa un an de la prima manifestare, ce-a de-a două conferință a societății, îl are ca invitat special pe David S. Prescott, director al Departamentului pentru Dezvoltare Profesională şi Optimizare a Performanţei la Centrul Becket din New England, Statele Unite ale Americii, expert mondial în problema abuzurilor și cunoscut trainer. David Prescott se va întâlni cu universitarii români și va susține o prelegere și un workshop, așteptate cu interes de participanți.

Participanților înscriși la conferință li se vor acorda credite formare continuă (medici, psihologi, asistenți medicali).

Mai multe detalii: www.stiinte-comportamentale.ro

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: