Politici de Sanatate

Hipertensiunea pulmonară – cea de-a şasea arie terapeutică a Janssen România

18 februarie
13:00 2019
Hipertensiunea pulmonară – cea de-a şasea arie terapeutică a Janssen România

Janssen Compania Farmaceutică a Johnson & Johnson a anunţat finalizarea procesului de repatriere a operaţiunilor Actelion pentru România, proces încheiat la finalul anului trecut. Janssen România a adăugat astfel portofoliului său local „hipertensiunea pulmonară”, cea de-a şasea arie terapeutică a companiei.

Johnson & Johnson a anunţat în luna iunie 2017 achiziţia Actelion, o companie biofarmaceutică lider în hipertensiunea pulmonară (hipertensiune arterială pulmonară – HTAP, OMS Grupa 1). Actelion are o tradiţie de 20 de ani în dezvoltarea terapiilor inovatoare care au contribuit la schimbarea pozitivă a vieţilor a peste 70.000 de pacienţi din întreaga lume. Valoarea totală a achiziţiei se ridică la un estimat de 30 de miliarde de dolari şi a fost cea mai mare investiţie realizată de Johnson & Johnson din istoria companiei. „Suntem optimişti că vom putea îmbunătăţi rezultatele terapeuticeobţinute de pacienţii diagnosticaţi cu HTAP datorită produselor din această a şasea arie terapeutică pe care o avem în portofoliu – hipertensiunea arterială. Viziunea noastră este să transformăm această afecţiune dintr-una considerată fatală, într-una cronică, şi, în cele din urmă, vindecabilă. Ne dorim ca pacienţii cu afecţiuni cardiopulmonare să poată avea o viaţă normală. În ultimii 20 de ani, progresele realizate în tratarea HTAP au adus beneficii semnificative: supravieţuirea la şapte ani de la diagnostic a crescut de la 30% la aproximativ 60%. Cu toate acestea, vorbim, în continuare, despre o nevoie mare de tratament,neacoperită, asupra căreia echipa noastră îşi concentrează activitatea pentru a o adresa.” a spus Christian Rodseth, managing director Janssen România, administrator Johnson & Johnson România.

Ca rezultat al procesului de repatriere, două produse Actelion, medicamente orfane, intră în portofoliul Janssen România, ambele având indicaţie pentru hipertensiunea arterială pulmonară, unul dintre acestea fiind indicat şi pentru administrarea la copii.

Hipertensiunea arterială pulmonară (HTAP) este o boală rară cu o prevalenţă estimată de 150-180 de pacienţi la un milion de locuitori. HTAP este un subtip al hipertensiunii pulmonare, care se caracterizează prin creşterea presiunii la nivelul arterelorpulmonare.

„HTAP apare atunci când diametrul arterelor mici din interiorul plămânilor se reduce, ceea ce duce la îngreunarea circulaţiei sângelui prin plămâni. Cu trecerea timpului, această presiune crescută poate afecta funcţionarea inimii. Simptomele sunt asemănătoare cu ale astmului şi includ respiraţia îngreunată, oboseala, umflarea gambelor şi a extremităţilor inferioare, ale abdomenului şi gâtului, precum şi durere la nivelul pieptului” a declarat Cristian Benza, director medical, Janssen România.

Hipertensiunea pulmonară a devenit cea de-a şasea arie terapeutică în care Janssen îşi desfăşoară activitatea. Medicamentele specifice HTAP se adaugă portofoliului de terapii inovatoare şi revoluţionare pe care compania deja le pune la dispoziţia pacienţilor îndomeniile cardiovascular & metabolism, imunologie, oncologie & hematologie, neuroştiinţe, boli infecţioase & vaccinuri.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: