Politici de Sanatate

Grupul de coordonare privind promovarea sănătății, prevenirea și gestionarea bolilor netransmisibile – a doua întâlnire oficială

15 februarie
13:14 2019
Grupul de coordonare privind promovarea sănătății, prevenirea și gestionarea bolilor netransmisibile – a doua întâlnire oficială

Grupul de coordonare privind promovarea sănătății, prevenirea bolilor și gestionarea bolilor netransmisibile se reunește astăzi, 15 februarie, pentru cea de-a doua reuniune formală. Această întâlnire înseamnă o oportunitate pentru reprezentanții statelor membre, ai Băncii Europene de Investiții și ai mai multor servicii ale Comisiei Europene de a discuta o gamă largă de politici și inițiative în materie de sănătate publică. Agenda include discuții privind cooperarea cu Grupul de experți în domeniul informațiilor în domeniul sănătății, progresele înregistrate în UE în ceea ce privește obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, contribuțiile statelor membre la durabilitatea Orphanet, portalul european și baza de date pentru bolile rare, precum și adoptarea acestora de către platforma EU Rare Diseases Registry. Grupul de coordonare va discuta, de asemenea, posibile noi acțiuni politice și va schimba opinii privind conectarea semestrului european la activitatea grupului.

Acest grup de coordonare va avea și prima sa întâlnire comună cu Comisia pentru programul Horizon 2020. 100 de reprezentanți ai ministerelor naționale din domeniul sănătății, cercetării și științelor vor discuta obiective comune și sinergii pentru viitoarea coordonare între rezultatele cercetării în domeniul sănătății și al politicii de sănătate.

Grupul de coordonare privind promovarea sănătății, prevenirea bolilor și gestionarea bolilor netransmisibile a fost formalizat în iulie 2018, cu scopul de a sprijini țările UE în atingerea obiectivelor de sănătate și dezvoltare durabilă. Comisia consultă Grupul de coordonare privind prioritățile în materie de sănătate și obiectivele strategice, precum și perspectivele politicii de sănătate a altor politici și mecanisme de finanțare.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: