Politici de Sanatate

Grant de 5 milioane de lire pentru sănătatea săracilor din mahalale

17 iulie
12:00 2017
Grant de 5 milioane de lire pentru sănătatea săracilor din mahalale

Universitatea din Warwick va primi, din partea NIHR, peste 5 milioane de lire (7 milioane de dolari) pentru proiecte de îmbunătățire a sănătății celor care trăiesc în mahalale.

Scopul pe termen lung al proiectului este de a îmbunătăți sănătatea săracilor din Asia și Africa și, ulterior, de a convinge autoritățile să continue aceste proiecte.

Un miliard de persoane trăiesc în mahalale și cifra crește pe măsură ce se nasc din ce în ce mai mulți copii, iar oamenii se mută în orașe. Persoanele care locuiesc în mahalale se confruntă cu probleme de sănătate similare comunităților rurale extrem de sărace, precum nașteri periculoase, malnutriție, decese provocate de boli infecțioase, pe lângă un risc crescut de boli asociate mediului urban (accidente în trafic, violență, accidente vascular cerebrale, boli cardiovasculare) etc.

Mulți dintre săracii globului locuiesc în mahalale, în cartiere supra- aglomerate formate adesea din clădiri abandonate, fără apă curentă sau salubritate. ”Chiar dacă rezidenții mahalalelor trăiesc aproape de servicii medicale, au dificultăți în a primi îngrijiri. Sunt multe motive pentru care se întâmplă aceste lucruri. Poate din cauza faptului că autoritățile nu au dorința sau fondurile necesare pentru a răspunde nevoilor persoanelor care locuiesc în mahalale. S-ar putea să fie și din cauza faptului că aceste persoane nu își permit costurile îngrijirii medicale sau nu pot pleca de la serviciu pentru a ajunge la spital. Rezultatul? Multe persoane ajung la clinici cu o calitate îndoielnică a serviciilor sau la clinici necalificate, ori în diverse alte locuri, precum unitățile unor instituții de binefacere axate pe diferite probleme de sănătate, precum SIDA, dar care nu au servicii specifice de îngrijire”, a  explicat prof. Richard Lilford, specialist în Sănătate Publică al Școlii Medicale Warwick.

Echipa de implementare a proiectului va cartografia actualele servicii de sănătate pentru a înțelege cum sunt utilizate acestea în șase mahalale din Asia și Africa. Apoi vor fi identificate costurile asociate serviciilor medicale deficitare din fiecare mahala, inclusiv costurile pentru pacienți și gospodăriile acestora. Specialiștii vor dezvolta modele de servicii de sănătate și le vor folosi pentru a găsi modalități de îmbunătățire a furnizării serviciilor medicale.

Zonele confirmate până în prezent ca parte din proiect sunt: Nairobi (Kenya), Ibadan (Nigeria), Karachi (Pakistan) și Shaka (Bangladesh). Proiectul va fi derulat până la sfârșitul lui martie 2021. Universitatea a mai primit un grant de 1,5 milioane lire pentru a îmbunătăți viețile a milioane de persoane din India care se confruntă cu psihoze. (V.G.)

Sursa: http://www2.warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/university_receives_multi-million/

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: