Politici de Sanatate

Gala ”Premiile de Excelență în Asistența Medicală”

13 iulie
12:51 2017
Gala ”Premiile de Excelență în Asistența Medicală”

Cea de-a V-a ediția a Galei ”Premiile de Excelență în Asistența Medicală”, care a avut loc pe data de 7 iulie, a premiat echipele medicale și asistentele sau moașele care își pun zi de zi viața și cunoștințele în slujba pacienților. Peste 500 de asistenți medicali și moașe au participat la Gala organizată de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR)- filiala Municipiului București cu managementul logistic al Quinn the Medicine Media.

”Profesiile de asistent medical și moașă reprezintă verigi esențiale ale actului medical, iar noi, medicii, trebuie să recunoaștem că, fără asistentele și asistenții medicali, munca noastră ar fi zadarnică. Avem un potențial uman de excepție în acest domeniu dar, din păcate, insuficient valorizat. Suntem datori să onorăm acest potențial și să acordăm toată prețuirea noastră celor care, zi de zi, prin muncă și sacrificii, cu modestie și discreție, au grija de sănătatea noastră uneori cu prețul sănătății lor”, a declarat conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială.

 

Premiile acordate

”Suntem aici împreună în ceea ce a devenit o tradiție. Este momentul să sărbătorim profesia, să sărbătorim implicarea. Este greu de definit în cuvinte, de măsurat ce înseamnă un asistent medical bun. Este ceva ce poți simți. Asistentele medicale bune sunt cele care inspiră instinct și discernământ și în care au încredere pacienții, familiile acestora, medicii și alți asistenți”, a declarat asist. med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, președinte OAMGMAMR- filiala Municipiului București.

Premiile, printre care și participarea gratuită la Școala de Vară 2018 a Ordinului Asistenților- filiala București, au fost acordate în cadrul următoarelor categorii:

  • Determinare și implicare – Echipa medicală din clinica neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de psihiatrie „Prof. Dr. Alex. Obregia”
  • Echipe de îngrijire

Subsecțiuni:

– O șansă la viață:  echipa medicală de transplant medular pediatric din Institutul Clinic Fundeni

– Profesioniști în îngrijiri de calitate: echipa medicală a centrului de hemodializă a Spitalului Universitar de Urgență București și echipa medicală ATI II Spitalul Clinic ”Sf. Ioan”

– Mama și copilul: echipa de moașe și asistenți medicali din cadrul Spitalului ”Prof. Dr. Panait Sârbu” și echipa de moașe din sala de nașteri a Spitalului Universitar de Urgență București

  • Premiul pentru întreaga activitate: Anișoara Mihai (Spitalul ”Sf. Ioan”), Elena Dobre (Spitalul ”Panait Sârbu”), Claudia Vioreanu (Spitalul ”Panait Sârbu”), Cristina Stroie (Spitalul Prof. dr. ”D. Gerota”), Doinița Bădescu (ASSMB- Liceul D. Bolintineanu), Nicoleta Ion (Spitalul Prof. Dr. D. Gerota), Vasilica Chițoi (Institutul Clinic Fundeni), Elena Neagu (Spitalul ”Sf. Ioan”), Aurica Ionescu (Spitalul ”Sf. Ioan”), Elena Stoian (Spitalul ”Bagdasar Arseni”), Viorica Olaru (Spitalul ”M. S. Curie”), Constanța Chelu (Spitalul ”Sf. Ioan”), Maria Grecea (Spitalul ”Sf. Ioan”), Luminița Marghescu (Spitalul ”C-tin Angelescu”). Cîștigătorii acestei secțiuni sunt membri ai filialei București, cu peste 35 ani vechime în profesia de asistent medical generalist, moașă sau asistent medical.
  • Premiul pentru advocacy și implicare în problemele comunității – echipa medicală de geriatrie și gerontologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias – Clinica Otopeni
  • Premiul special al juriului – echipa medicală de chirurgie cardiovasculară a Spitalului ”M.S. Curie”.

Gala de premiere s-a încheiat cu un concert susținut de formația Vunk.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

Video – How the EU connected experts to treat epilepsy

revista politici de sanatate-editie speciala

revista politici de sanatate

comisia europeana

Abonează-te la newsletter

:
: