Politici de Sanatate

Frauda uriașă în sistemul medical american

30 iunie
08:05 2016
Frauda uriașă în sistemul medical american

Peste  300 de persoane au fost puse sub acuzare pentru mai multe infracțiuni, printre ele, spălare de bani, falsificarea de reţete şi furt de identitate în formă agravantă. Este vorba despre doctori, directori de companii de asigurări medicale, asistente şi farmacişti. Ei sunt acuzați de o fraudă de 900 de milioane de dolari, anunță departamentul de justiție al Statelor Unite. Este cea mai mare rețea din acest domeniu destructurată vreodată de autoritățile americane. O altă operațiune similară, care a avut loc anul trecut, s-a încheiat cu peste 240 de persoane puse sub acuzare pentru o fraudă de mai mult de 700 de milioane de dolari.

Procuror General Loretta Lynch a spus ca unele dintre cazuri reflectă tendințe noi, supărătoare, inclusiv cazuri de furt de identitate, în scopul de a pregăti rețete false și un număr tot mai mare de cazuri care implică prepararea sau amestecul de medicamente, adaptate astfel pentru a satisface nevoile unui anumit pacient.

Într-unul dintre cazuri, doi proprietari ai unui grup de clinici sunt acuzați că au decontat servicii medicale în valoare de 36 de milioane de dolari, servicii care nu erau necesare. De asemenea, erau folosiți săraci, dependenți de droguri, cărora li se dădeau stupefiante, pentru ca apoi să poată fi facturate servicii medicale ce nu le erau niciodată furnizate. Iar un medic a spus FBI-ului că actele sale fuseseră folosite fără permisiunea ei, pentru completarea de rețete în valoare de mii de dolari.

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: