Politici de Sanatate

Franța vrea să atragă pacienți străini bogați

22 septembrie
12:48 2015
Franța vrea să atragă pacienți străini bogați

Franța, considerată de multe ori ca având cel mai bun sistem de îngrijiri medicale din lume, vrea să deschidă  ușile spitalelor sale pentru pacienții străini. Bineînțeles, invitația s-ar adresa pacienților bogați, care plătesc facturile, informează Politico.eu. Dacă această practică este implementată de ani de zile în țări ca Germania, Belgia și Marea Britanie, ea reprezintă o premieră pentru Franța, al cărui sistem sanitar se concentrează de obicei pe reducerea costurilor și nu pe atragerea de noi pacienți.

Acum, însă, guvernul socialist, care luptă din greu pentru a revigora economia țării, vrea să intre în cursa pentru turismul medical. Prin urmare, spitalele trebuie să treacă printr-o schimbare radicală pentru a atrage clienți bogați care vorbesc limba engleză, doresc servicii premium și cer tarife competitive, fără a întâmpina complicații administrative.

„Există obstacole culturale mari. De exemplu, în Franța există ideea unui serviciu public egalitar și prin urmare ar putea apărea suspiciunea că, dacă pacienții străini plătesc mai mult, ar putea beneficia de un tratament mai bun”, a declarat Claude Le Pen, profesor în domeniul economiei sanitare la Universitatea Paris-Dauphine.

Încă din această vară, conducerea Ministerelor Sănătății și de Externe a declarat că lucrează la o inițiativă pentru a promova asistența medicală franceză în străinătate și pentru a reduce birocrația pentru pacienții străini. De fapt, sistemul francez de sănătate are numeroase puncte tari la capitolul turism medical, a arătat un raport comandat de guvernul francez. Potrivit documentului, Franța este deja o destinație turistică de top, iar asistența medicală franceză a fost declarată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind de cea mai bună calitate. De asemenea, raportul a evidențiat faptul că turismul medical ar putea aduce un venit suplimentar în valoare de două miliarde de euro până în 2020, creând în plus peste 30.000 de locuri de muncă.

Sursa:  www.politico.eu

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: