Politici de Sanatate

eCuore, tehnologia cardiovasculară a viitorului

05 octombrie
16:46 2017
eCuore, tehnologia cardiovasculară a viitorului

Una dintre numeroasele atracții ale evenimentului Internet & Mobile World, desfășurat pe 4 și 5 octombrie la Romexpo, a fost prezentarea tehnologiei eCuore, dezvoltată de Temperfield, care poate monitoriza activitatea cardiacă a persoanelor cu probleme cardiovasculare prin intermediul senzorilor montați pe un tricou.

“Este o tehnologie revoluționară bazată pe Artificial Intelligence, pe senzoristică, algoritmi și servicii de cloud, care va permite realizarea remote de EKG-uri pentru persoanele cu boli cardiovasculare, monitorizarea în cloud și trimiterea de alerte către servicii de tip 112 și chiar salvarea de vieți. Dacă ținem cont că în România rata deceselor cauzate de boli cardiovasculare este imensă (peste 120.000 persoane mor anual), vedem că o astfel de tehnologie devine necesară ca aerul”, a  declarat Liviu Chirilă, CTO Temperfield.

eCuore folosește un mix de abilități inovatoare pentru a îmbunătăți modalitatea de diagnosticare și monitorizare în cardiologia mondială. Tehnologia se compune dintr-un tricou, senzori și un dispozitiv foarte mic care preia impulsul electric de la inimă și îl trimite în cloud. Algoritmii îl analizează în timp real și au capabilitatea să îl trimită către serviciile de urgență. Tehnologia este non-invazivă, foarte ușor de utilizat, astfel putând ajuta medicii să monitorizeze și să diagnosticheze de la distanță mai mulți pacienți.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

Video

revista politici de sănătate

Abonează-te la newsletter

:
: