Politici de Sanatate

Discuții pregătitoare între Comisie și statele membre pentru deciziile viitoare în legătură cu schimbul de date din domeniul sănătății, în Europa

28 octombrie
16:57 2019
Discuții pregătitoare între Comisie și statele membre pentru deciziile viitoare în legătură cu schimbul de date din domeniul sănătății, în Europa

Două subgrupuri ale rețelei eHealth s-au întâlnit la Bruxelles pe 22 și 23 octombrie pentru ajuta autoritățile naționale din domeniul Sănătății să ia cele mai bune decizii în legătură cu viitoarea rețea de eHealth și să pregătească discuțiile programate în noiembrie în cadrul European Health data Space în legătură cu Electronic Health Record Exchange Format.

Membrii subgrupului rețelei eHealth privind implementarea comunicării în Transformarea Digitală a Sănătății și îngrijirii medicale s-au întâlnit pentru a analiza recomandările privind condițiile în care se face poate face schimb de fișele medicale electronice (prin așa-numitul „proces comun de coordonare”), pentru a depune o propunere de decizie comună către rețeaua de sănătate electronică. În plus, pentru prima dată, reprezentanți ai Statelor membre și ai infrastructurii de cercetare s-au întâlnit pentru a vedea cum să își coordoneze cel mai bine acțiunile. Discuțiile s-au concentrat apoi pe crearea unui spațiu european de date despre sănătate.

Subgrupul eHealth pe semantică s-a întâlnit pentru prima dată și și-a stabilit regulile de coordonare. Germania și Comisia Europeană au fost desemnate co-președinți, în timp ce Olanda a fost desemnat ca raportor. Responsabilitatea principală a subgrupului este de a defini o înțelegere comună a conceptelor clinice utilizate în Health Data. Participanții au convenit asupra unei strategii comune care va fi propusă rețelei eHealth care trebuie să ia o decizție până la sfârșitul lunii noiembrie și a decis care sunt planul și metodele sale de lucru.

Rețeaua eHealth, înființată în conformitate cu Directiva 2011/24 / UE privind drepturile pacienților la îngrijire medicală transfrontalieră, aduce laolaltă autoritățile naționale responsabile pentru sănătatea electronică și oferă o direcție dezvoltării sănătății digitale în Europa. Unele subgrupuri au fost înființate pentru a pregăti deciziile rețelei eHealth în legătură cu unele probleme importante.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: