Politici de Sanatate

Cristian Bușoi, noul președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European

04 decembrie
11:55 2019
Cristian Bușoi, noul președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European

Cu 52 de voturi pentru din 58 posibile, europarlamentarul Cristian Bușoi a  fost ales astăzi președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European.

Celelalte 6 voturi au fost acordate doamnei Joelle Melin, reprezentanta grupului Identitate și Democrație din Parlamentul European. „Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru încrederea acordată și îi asigur că preiau funcția de președinte cu o mare responsabilitate. ITRE este cea mai importantă Comisie din Parlamentul European, fiind responsabilă cu politica industrială, politica de cercetare și inovare a UE, politica spațială, politica energetică și de aplicare a noilor tehnologii. ITRE are, așadar, un impact direct asupra vieții noastre, a tuturor și trebuie să fie motorul schimbării. Avem nevoie de o strategie de politică industrială autentică, mai ambițioasă și trebuie să asigurăm tranziția sistemelor noastre energetice pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare. Este important să inspirăm lumea, dar, la fel de important este ne asigurăm că suntem competitivi, că menținem securitatea energetică a Uniunii Europene și pă ăstrăm locurile de muncă pentru cetățenii europeni. Avem nevoie așadar de o tranziție echilibrată, pragmatică și justă. Mulțumesc Delegației PNL din Parlamentul European și Grupului PPE pentru susținerea acordată în preluarea acestei funcții, mulțumesc tuturor grupurilor politice pentru vot și vă asigur că voi continua proiectele bune începute de colega mea, Adina Vălean. România va fi implicată în deciziile privind politicile industriale la nivel european și voi promova oportunițățile pentru România în domeniul Industriei, Cercetării și Digitalizării”, a declarat Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi este, în prezent, singurul român care ocupă funcția de președinte al unei Comisii din Parlamentul European.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: