Politici de Sanatate

Copiii nu fac destulă mișcare

22 august
14:38 2013

Jumătate dintre copiii de șapte ani din UK nu fac destulă mișcare, fetele fiind cu mult mai puțin active decât băieții, conform unui studiu publicat în BMJ Open, citat de BBC News.

Cercetătorii de la University College din Londra au descoperit că doar 51% din cei 6.500 de copii monitorizați au făcut ora recomandată de activitate fizică în fiecare zi – pentru fete cifra fiind de doar 38%, comparativ cu 63% pentru băieți.

Cercetătorii au observat cât de important este ca orele de sport să fie prezentate într-o manieră mai atractivă, astfel încât fetele să fie mai interesate să participe activ. Prof Carol Dezateux, unul dintre autorii principali a declarat că „există un decalaj mare între fete și băieți. Trebuie să ne gândim cu adevărat la modul în care putem ajunge la fete pentru a le convinge să facă sport”, relatează BBC News.

„Locul de joacă de la școală poate fi un important punct de plecare. De multe ori veți găsi că acesta este dominat de băieți care joacă fotbal.”

Prof. Carol Dezateux atenționat că este nevoie de o grijă mai mare pentru activitatea fizică a copiilor, în general. „Rezultatele sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece copiii de șapte ani sunt susceptibili de a deveni mai puțin activi pe măsură ce îmbătrânesc.”

Conform BBC News, Dr. John Middleton, de la Facultatea de Sănătate Publică, a declarat că este nevoie de mai multă cercetare asupra lipsei de activitate ale anumitor grupuri.

„Copiii noștri trebuie să aspire să ajungă nişte adulți care pun accent pe un corp sănătos şi o minte sănătoasă nu doar pentru că este ceea ce orice societate civilizată ar dori pentru copiii săi, dar este, de asemenea, un lucru de dorit pentru economia noastră,”, a adăugat Dr. John Middleton.

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: