Politici de Sanatate

Cooperare româno- israeliană în domeniul sănătății

10 mai
12:12 2018
Cooperare româno- israeliană în domeniul sănătății

Unele dintre cele mai bune companii israeliene din domeniul sănătății au participat, pe 9 și 10 mai, la întâlnirea cu reprezentanți ai sistemului de sănătate românesc. Manageri de top din domeniul public și privat, profesioniști din sistemul medical, dar și reprezentanți ai autorităților române au fost prezenți în cele două zile la hotel Sheraton din București pentru a afla mai multe informații despre tehnologiile medicale puse la dispoziție de companiile israeliene.

Unul dintre cele mai puternice sectoare din Israel este cel medical. ”Avem mai mult de 1.400 de companii israeliene care activează în acest domeniu, cu tehnologii medicale și soluții de e-healh extrem de diverse. Sistemul medical din Israel este unul dintre cele mai puternice din lume, fiind cotat, în 2016, pe locul 4 mondial. Dispozitivele medicale sunt distribuite la nivel global, iar scopul acestor întâlniri este de a crea o platformă de dezvoltare pentru companiile israeliene care oferă produse și servicii în medicină de urgență, reabilitare, telemedicină, managementul plăgilor, sisteme informatice din sănătate, etc”, a declarat Tomer Epstein, manager al Departamentului de dispozitive medicale și e-health din cadrul Institutului pentru Export și Cooperare Internațională din Israel.

Această a doua ediție a întâlnirilor dintre companiile israeliene și cele românești s-a bucurat și de participarea autorităților din sănătate. ” Informația este importantă și este bine să vedem reușitele și experiențele partenerilor, astfel încât să le putem fructifica și noi, la rândul nostru. Sunt prezenți manageri sau reprezentanți ai spitalelor și este un interes firesc, pe care Ministerul Sănătății îl încurajează. Este evident că viitorul aparține domeniului e-health și atunci trebuie să ne pregătim, să ne informăm și să aplicăm și noi rețetele care se dovedesc de succes. Sunt foarte multe idei constructive, inovative”, a  declarat  dr. Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Pe piața românească se regăsesc, deja, produse ale companiilor israeliene din domeniul terapiilor cu unde șoc utilizate în urologie, boli cardiovasculare, ortopedie, managementul plăgilor, nefrologie sau medicină veterinară, dar și din domeniul oftalmologic- echipamente inteligente care permit nevăzătorilor sau persoanelor cu probleme de vedere să aibă o viață independentă, etc.

Mai multe informații despre companiile și dispozitivele medicale prezentate în cele 2 zile se vor regăsi în următoarea ediție a revistei Politici de Sănătate.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: