Politici de Sanatate

Consiliul European al Tinerilor – Tinerii de azi, conducătorii de mâine

03 noiembrie
10:13 2014
Consiliul European al Tinerilor – Tinerii de azi, conducătorii de mâine

Conferinţa internaţională „Consiliul European al Tinerilor”, o iniţiativă a organizaţiei non-guvernamentale Young European Leadership, s-a desfăşurat  la Bruxelles, în perioada 20-23 octombrie. Peste 70 de studenți și tineri profesioniști din 15 de țări s-au întâlnit la Bruxelles, pentru discuţii, negocieri şi schimburi de experienţe. Discuţiile s-au concentrat pe trei teme principale, respectiv tranziția tinerilor de la educație la ocuparea unui loc de muncă, revoluția digitală și dezvoltarea durabilă în orașe, iar tinerii au avut ocazia să se întâlneasă cu experți și factori de decizie de la nivel european.
Viitorii factori de decizie europeni ar trebui să aibă o voce puternică. Acesta este motivul pentru care există Consiliul European al Tinerilor. Noi îi ajutăm să vorbească, le oferim o voce puternică „, a explicat Tillmann Heidelk, președintele organizaţiei non-guvernamentale Young European Leadership, în timpul ceremoniei de deschidere, la Consiliul Uniunii Europene.
Principalele recomandări ale Consiliului European al Tinerilor se referă la faptul că şcolile trebuie să fie mai receptive la o piață a muncii în continuă schimbare, datorată în special abilităților digitale, antreprenoriale și interculturale ale studenţilor. De asemenea, este imperativ necesar ca UE să își îmbunătățească sistemele de e-guvernare, prin crearea unui portal unic pentru comunicarea si furnizarea de servicii pentru cetățeni, inclusiv un sistem de petiție online care să poate fi integrat în procesul legislativ al parlamentelor naționale și europene. În ceea ce priveşte combaterea poluării aerului, ar trebui să existe stimulente pentru cetățeni de a utiliza mijloace de transport mai curate, precum și pentru furnizorii privați din sectorul de transport de a apela mai mult la soluţii ecologice.
Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul: http://younglead.eu.

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: