Politici de Sanatate

Comunicarea digitală îmbunătățește angajamentul tinerilor pacienți

14 iulie
14:36 2017
Comunicarea digitală îmbunătățește angajamentul tinerilor pacienți

SMS-urile, e-mailurile, Skype și alte metode de comunicare digitală pot îmbunătăți experiența medicală a pacienților mai tineri. Aceasta este concluzia unei noi cercetări în cadrul căreia au fost examinate studii de caz de la 20 de echipe NHS din Anglia și Țara Galilor.

Tinerii cu afecțiuni de sănătate pe termen lung se depărtează de multe ori de serviciile de sănătate, ceea ce duce la rezultate slabe în ceea ce privește tratamentul. Clinicienii NHS folosesc comunicarea digitală pentru a inversa acest lucru. Cu toate acestea, până acum nu a fost clar dacă acest lucru a fost eficient. Există lacune în ceea ce privește dovezile cu privire la modul în care ar putea funcționa, costuri și aspecte etice și de siguranță.

”NHS încurajează comunicarea digitală pentru îmbunătățirea interacțiunii tinerilor cu sistemul de sănătate. Comunicarea digitală permite accesul în timp util al tinerilor la specialistul potrivit, în momentul în care poate avea o influență asupra modului în care își administrează starea de sănătate”, susține prof. Frances Griffiths, specialist în Medicină Comportamentală și Îngrijire al Colegiului King din Londra. (V.G.)

Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170705122941.htm

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: