Politici de Sanatate

CMR – condus de dr. Gheorghe Borcean

17 aprilie
09:13 2015
CMR – condus de dr. Gheorghe Borcean

Medicul Gheorghe Borcean este noul președinte al Colegiului Medicilor din România (CMR). Dr. Borcean va ocupa această funcție până la finalul acestui an, înlocuindu-l pe prof. dr. Vasile Astărăstoae, care a demisionat din fruntea CMR la sfârșitul lunii martie, anunță Agerpres.

„Toate voturile au fost în favoarea mea, un singur vot a fost împotrivă. Acesta este un mandat scurt de 7-8 luni. În decembrie expiră acest mandat. Atunci vor fi organizate alegeri pentru mandatul întreg de patru ani. Pe acest mandat de câteva luni nu pot să mă angajez la proiecte grandioase. Trebui să mă angajez să continui proiectele din prezent și în principal să mențin politica CMR, aceea de respect a profesiei medicale și a intereselor profesioniste în sănătate”, a declarat dr. Gheorghe Borcea, noul președinte al CMR, adăugând că va candida în decembrie pentru un nou mandat de patru ani.

Din noua componență a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România mai fac parte prof. dr. Mircea Cinteză, dr. Constantin Cârstea și dr. Călin Bumbuluț – ca vicepreședinți și dr. Viorel Rădulescu, ocupând funcția de secretar general.

Dr. Gheorghe Borcean s-a născut la 30 august 1953 și a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara în 1978. A ocupat funcția de medic stagiar la Spitalul Municipal din Caransebeș până în 1981, pe care la condus apoi între 1989 și 2006. În 2005 a obținut a doua specializare în ortopedie și traumatologie, iar în 2014 a devenit medic specialist în medicină legală.

Sursa: www.agerpres.ro

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: